Dnes je úterý 7. května 2024., Svátek má Stanislav
Počasí dnes 14°C Slabý déšť

Politici prý chtějí konec 168ky. Janeček má z toho legraci: Zruší i 169

Politici prý chtějí konec 168ky. Janeček má z toho legraci: Zruší i 169
zdroj: Mediafax

Poté, co šéf České televize Jiří Janeček oznámil, že o prázdninách ve funkci skončí, začala politiky eminentně zajímat programová skladba veřejnoprávní televize.

Hrana tak možná zazvoní publicistickému pořadu 168 hodin, který první kanál ČT vysílá každou neděli před dvaadvacátou hodinou. Zákonodárcům ale satira a sarkasmus, na kterých je pořad komentující právě události na politické scéně, vadí.

Podle Lidových novin se dramaturgové relace rozhodli, že jim ustoupí. Pořad tak chtěli přesunout na půl osmou. Tedy čas, kdy na konkurenční Nově běží nejsledovanější relace, Televizní noviny.

Raději konec, než přesun

Moderátorka 168 hodin Nora Fridrichová by takovou změnu považovala za smrt svého pořadu. "Když jsme se o přesunu dozvěděli, tak jsme s dramaturgem pořadu Janem Rozkošným rozhodli, že oficiálně požádáme o jeho okamžité zrušení. Přesun znamená de facto to samé, jen skrytě. Tak ať jsou aspoň karty na stole," uvedla Fridrichová pro deník.

Více o ČT ZDE

Odcházející šéf ČT Jiří Janeček prozatím časový přesun pořadu, jež má více než půlmilionovou sledovanost, zarazil. Případné rozhodnutí chce totiž nechat až na nové hlavě veřejnoprávní televize.

Informace Lidových novin jej ale v sobotu ráno velmi rozesmály. "Při čtení LN jsem se slušně bavil," svěřil redakci. "Tolik spekulací a ,vycucaností z prstu´ pohromadě se jen tak nenajde," zkritizoval deník. Ten ve svém článku přitom hovořil pouze obecně o "politických tlacích", nikoliv o konkrétních osobách.

Celý článek na ParlamentniListy.cz