Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Levice kope do Hegera. To jsou výrazy...

Levice kope do Hegera. To jsou výrazy...
zdroj: Mediafax

Prohlášení poslední dnů, které dal veřejnosti ministr zdravotnictví Leoš Heger, nenechali zástupce sociálních demokratů a komunistů v klidu. Jedni mu vyčítají silná prohlášení, druzí aroganci a paskvily. Aby toho nebylo málo, do dění se zapojili také fanoušci TOP 09 na sociální síti Facebook.

Nedělní účast Leoše Hegera v Partii televize Prima přinesla jen pár hodin po skončení první reakce. Úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka se domnívá, že to, co šéf resortu pronesl, bylo vážné a mělo by se s tím něco dělat. Sobotka měl na mysli Hegerova slova o blížící se katastrofě spojené s možným odchodem čtyř tisícovek lékařů. "Sociální demokracie již několik měsíců apeluje na koaliční vládu, ministerstvo zdravotnictví i samotné lékaře, aby společně tento vážný problém řešili," uvedl Sobotka v prohlášení zaslaném ParlamentnímListům.cz.

Spolu s tím tak ČSSD znovu vyzývá vládu Petra Nečase a především ministra Hegera, "aby na nejbližším jednání s lékaři hledali maximálně konstruktivní řešení nastalé situace a dále neprodlužovali společensky neúnosnou situaci kolektivního strachu našich občanů, kteří tápou, jak to bude s lékařskou péčí dál," uvedl dále Sobotka, který tak poměrně přesně zopakoval prohlášení Hegerova řečnického oponenta na Primě, hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška.

Celý článek na ParlamentniListy.cz