Dnes je středa 8. května 2024.
Počasí dnes 9°C Zataženo

Členové ODS Kalouskovi: Topolánkovi jsme do zadnice nelezli

Členové ODS Kalouskovi: Topolánkovi jsme do zadnice nelezli
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Server ParlamentniListy.cz se zajímal o to, co říkají přední členové ODS na to, že místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek pro Reflex uvedl, že vynucený odchod Mirka Topolánka z čela ODS byl ze strany občanských demokratů hysterií a zbabělostí.

Kalousek navíc zopakoval, že uvnitř ODS a že se od něho řada politiků, kteří mu původně lezli do „zadnice“, odvrátila a začala do něj kopat.

„Když vidím celou řadu významných politiků ODS, kteří mu dříve lezli do zadnice, tak, že jim čouhali jenom boty, a dnes se tváří, že ho v životě neviděli, tak je mi z toho smutno," řekl Kalousek. Kalousek s odstupem času hodnotí Topolánkův pád jako hysterii a zbabělost uvnitř ODS.

„Do jisté míry to platí. Typickým příkladem je Miroslav Ouzký, který kdysi lezl Mirku Topolánkovi do zadku se stejnou vehemencí, jako se to nyní pokouší u Petra Nečase. Já nevolal po odstoupení Mirka Topolánka, ale musím uznat, že do značné míry si to zavinil sám a byla to řada důvodů, které se v jeden okamžik prostě seběhly," řekl ParlamentnímListům.cz europoslanec a místopředseda europarlamentní frakce Evropských konzervativců a reformistů Jan Zahradil, který je i členem grémia.

Celý článek na ParlamentniListy.cz