Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Zelenskyj v neděli vyrazil na frontu a vyznamenal ukrajinské bojovníky

Zelenskyj v neděli vyrazil na frontu a vyznamenal ukrajinské bojovníky
„Jsem hrdý na všechny, se kterými jsem se setkal, na všechny, s nimiž jsem si potřásl rukou... a vyjádřil jsem jim svou podporu,“ řekl Zelenskyj v neděli | zdroj: AFP PHOTO /UKRAINIAN PRESIDENCY PRESS OFFICE

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který v neděli vyrazil na frontovou linii na východě země, navštívil i obléhané město Lysyčansk a nedaleký Soledar.

Ukrajinský prezident to řekl ve svém nočním videoprojevu. Podle zprávy prezidentské kanceláře Zelenskyj na místě bojovníkům předal vyznamenání a dary.

Ukrajinská média v neděli informovala, že Zelenskyj teprve podruhé od začátku ruské invaze opustil Kyjevskou oblast a vydal se na východ Ukrajiny. Nejprve zamířil do Záporožské oblasti, později navštívil i místa bojů na donbaské frontě.

„Jsem hrdý na všechny, se kterými jsem se setkal, na všechny, s nimiž jsem si potřásl rukou... a vyjádřil jsem jim svou podporu,“ řekl Zelenskyj.

Lysyčansk leží v Luhanské oblasti a Ukrajinci o něj svádějí tuhé boje s ruskými jednotkami, stejně jako o nedaleký Severodoněck. Soledar v Doněcké oblasti leží poblíž důležité silnice, která vede ze Severodoněcku na jihozápad směrem na Doněck.

Zdroje: