Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

VolšoHEC RUN 2018 - pomozte během vážně nemocným dětem

VolšoHEC RUN 2018 - pomozte během vážně nemocným dětem
zdroj: tisková zpráva

Běháš? Běhání ti dělá radost, ale chtěl bys mu dát širší smysl? Tak se hecni, oběhni spolu se třemi přáteli rybník Olšovec a pomoz tak vážně nemocným dětem – Lucince a Lukáškovi!

Charitativní štafetový půlmaraton VolšoHEC RUN 2018 se koná v sobotu 26. 5. 2018 v jihomoravské Jedovnici.

Zaregistruj se se svými přáteli už nyní na www.volsohec.cz.

  • Startovné 350 Kč na osobu, tedy 1 400 Kč za štafetu, je určeno na pomoc nemocným dětem
  • Můžeš získat originální běžecký dres z kvalitního materiálu se svým jménem
  • Závod podpoří svou účastí také Petr Švancara a další známé sportovní osobnosti

Kromě hlavního závodu - štafetového půlmaratonu 4 x 5,2785 km je připravena nesoutěžní jízda na koloběžce, dětské běhy a zábavné odpoledne pro celou rodinu.

Večer se všichni mohou těšit na táborák a tak není nutné s partou nebo rodinou odjíždět hned domů, můžete i přespat.

Veškeré peníze za startovné i za dresy posíláte přímo na konto o.p.s. Život dětem. Tento finanční dar lze uplatnit jako tzv. odčitatelnou položku od základu daně v rámci daňového přiznání či ročního zúčtovaní daně u zaměstnanců. Rádi vám vystavíme potvrzení o přijetí daru.

Závod organizuje tým společnosti Phoenix Contact spol. s r.o. ve spolupráci s Život dětem, o.p.s. 

Komu svým startem pomůžeš?

Lucinka, 4 roky, Brno
spinální muskulární atrofie typ I

foto2 zdroj: tisková zpráva

Spinální svalové atrofie (SMA) patří mezi vrozená neurosvalová onemocnění. Lucinka sama nesedí a pohybuje se na invalidním vozíčku. Má 6ti letého zdravého brášku.

Lucince velmi pomáhá fyzioterapeutický léčebný program, který lékaři doporučují absolvovat 2x ročně, bohužel, zdravotní pojišťovny ho nehradí. Jeden 2týdenní program pro Lucinku se speciální logopedií stojí cca 40 000 Kč. 

Lukášek, 4 roky, Brno
encefalopatie

foto3 zdroj: tisková zpráva

Lukáška trápí encefalopatie (onemocnění mozku se širokým spektrem příznaků), idiopatická epilepsie (je způsobena funkčním problémem mozku, jinak řečeno mozek je normální struktury, není viditelně poškozený, jen nefunguje tak, jak má) a centrální hypotonický syndrom (nízké svalové napětí). Navíc má oční vadu a další zdravotní komplikace. Lukášek se sám neumí najíst, obléci se, umýt se, nechodí, pouze hupká po kolínkách, nemluví, ale chápe, sedí a umí si sednout bez pomoci a je celodenně na plenkách. Má 2 letou zdravou sestřičku Rozárku.

Lukáškovi velmi pomáhá neurorehabilitační léčebný program, který lékaři doporučují absolvovat 2x ročně, bohužel, zdravotní pojišťovny ho nehradí. Jeden 4týdenní program pro Lukáška stojí cca 50 000 Kč. 

Všechny podrobnosti najdeš na webu www.volsohec.cz nebo na Facebooku 

Zdroje:
Inzerce