Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Polojasno

Vohralíková jako vedoucí prezidentské kanceláře končí, nahradí ji Vašina

Vohralíková jako vedoucí prezidentské kanceláře končí, nahradí ji Vašina
Milan Vašina | zdroj: Dan Materna / MAFRA / Profimedia

Jana Vohralíková k 15. únoru skončí ve funkci vedoucí Kanceláře prezidenta republiky (KPR). Důvody jejího odchodu jsou osobní, uvedl dnes odbor komunikace Hradu na webu. Vohralíkovou nahradí manažer a výkonný ředitel středoevropské pobočky Aspen Institutu Milan Vašina.

Vohralíková ve vyjádření uvedla, že práce kancléřky byla tou nejlepší zkušeností. „Byla to doba neskutečně zajímavá, obohacující a pestrá, ale zároveň velmi náročná. Pracovní tlak a společenské povinnosti spojené s funkcí jsou vysilující, a proto se v blízké budoucnosti chci věnovat jiné práci a projektům,“ poznamenala.

Pavel její působení ocenil, odvedla podle něj skvělou práci v těžké době začátku jeho prezidentského mandátu a budování kanceláře. „Dokázala přivést do vedoucích pozic profesionály, nastavit organizaci a fungování celého týmu,“ uvedl prezident. „Byl bych potěšen, kdybych mohl i nadále využívat její zkušenosti nebo doporučení a zůstal s ní v kontaktu. Dveře na Hrad bude mít otevřené,“ dodal.

Novým vedoucím prezidentské kanceláře bude Milan Vašina, který byl v minulosti generálním ředitelem české a slovenské pobočky operátora T-Mobile. Ve funkci skončil na podzim 2018. „Chci navázat na všechno dobré, co kancléřka udělala, a proto jsme se dohodli na harmonogramu předávání od dnešního dne tak, aby vše proběhlo hladce a správně,“ uvedl.

Vašina byl také součástí jedenáctičlenného poradního týmu pro digitalizaci vicepremiéra Ivana Bartoše (Piráti).

Weby Seznam Zprávy a Deník N loni na základě svých zdrojů informovaly o rozporech mezi Vohralíkovou a některými pracovníky Hradu, za kterými byly odlišné představy o působení. Mezitím už někteří z nich pozice opustili.

Server Seznam Zprávy dnes uvedl, že Vohralíková na Hradě končí po konfliktu s poradcem prezidenta, bývalým diplomatem Petrem Kolářem. Kolář na dotaz ČTK napsal, že na tyto spekulace nehodlá vůbec reagovat. „Bez komentáře,“ uvedl.

Zdroje: