Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Velkolepé výlety malého cestovatele

Velkolepé výlety malého cestovatele
Králík už "viděl" kus světa | zdroj: Profimedia

Filmem Amélie z Montmartru se možná nechala inspirovat Američanka Sarah Parková. Svému plyšovému parťákovi vytváří bohaté cestovní album. 

Ve slavném francouzském snímku cestoval po světě sádrový trpaslík a posílal svému majiteli záhadné pohlednice z nejrůznějších míst. Králík Otter nicméně se svou "paničkou" Sarah jezdí bok po boku. A ona ho pravidelně zvěčňuje před významnými památkami.

Procestovali spolu už 16 zemí - mimo jiné například Švýcarsko, Singapur, Francii, Nizozemsko, Spojené arabské emiráty či některé africké státy - a samozřejmě za sebou mají i výlety napříč Spojenými státy.

Parková, která pochází z Los Angeles, podle svých slov nerada fotí samu sebe, tudíž je králík jakýmsi ozvláštněním při zachycení pěkných momentů z cest.

Králík má například snímky s Vítězným obloukem a Eiffelovkou v Paříži, zebrami na africkém safari či kanály v Amsterdamu.

A kde že se tento vandrovník vzal? Nu, Parková ho objevila právě během svých cest. V roce 2017 Ottera koupila na trhu na Tchaj-wanu. Doslova jí prý padl do oka a nemohla ho tam nechat. 

Zdroje:
Profimedia, Buzzvideos