Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Válka proti Vondrovi? Kalousek se jen směje

Válka proti Vondrovi? Kalousek se jen směje
zdroj: tisková zpráva

Válka ve vládě. Vondrův případ je závažnější než kauza Drobil. Nečas obvinil Kalouska z nekolegiality. Vládní vztahy na bodu mrazu. Ministr financí se směje a obvinění o účelovosti počínání jeho útvaru popírá.

Kdo rozpoutal kauzu ministra obrany Alexandra Vondry, kvůli půlmiliardové zakázce pro firmu ProMoPro během předsednictví EU? Ministr financí a místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek opakovaně odmítá, že to je jeho práce kvůli tomu, že Vondra chtěl změnit systém zadávání zbrojních zakázek.

Sledujeme Kauzu Vondra

"Víte, tomuhle už se já můžu jenom smát. Sám víte, jak to vzniklo: FAÚ (Finanční a analytický útvar ministerstva financí - pozn. red.) šetřil na základě podnětu z privátní banky, protože v té bance došlo k podezřelému převodu peněz podle zákona o praní špinavých peněz," hájí se v rozhovoru pro Lidové noviny Kalousek.

Ministr financí tvrdí, že se jen zastává svých podřízených, kteří dělají profesionálně svou práci. "Jinak beru na vědomí, že ODS je přesvědčena, že pan ministr o ničem nevěděl, u ničeho nebyl, za nic nemůže," rýpl si do vládního kolegy Vondry Kalousek.

Celý článek na parlamentnilisty.cz