Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Druhý muž VV šije do Unie. Eurodaně? To se radši rozpusťte

Druhý muž VV šije do Unie. Eurodaně? To se radši rozpusťte
zdroj: Mediafax

Ekonomický výbor europarlamentu v úterý schválil zprávu, která požaduje zavedení evropských daní, které by měly být příjmem EU. Bylo by to formou zdanění bank a finančních transakcí,"daně z přidaného uhlíku" na veškeré produkty.

Výbor též podporuje vydávání evropských dluhopisů . Evropská komise dle vyjádření svého předsedy José Manuela Barrosa nejpozději do léta předloží konkrétní legislativní návrh. Redakce ParlamentníchListů.cz se dotazovala na názory českých politiků.

U českých politiků návrh Bruselu na zavedení nových eurodaní, které by byly mimo kontrolu členských států EU, nenalezl moc pochopení. „Sama Evropská unie není příliš životaschopná. Spíše nežli o zavádění eurodaní a prohlubování další centralizace by měla spíše uvažovat o svém rozpuštění," řekl ParlamentnímListům.cz poslanec a výkonný místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka.

Ministr práce a sociálních věcí a místopředseda TOP 09 Jaromír Drábek také není zastáncem zavedení nových eurodaní. „Obecně jsem velmi ostražitý k tomu, aby se zaváděli nějaké nové evropské daně nad rámec toho, co platí nyní," sdělil redakci Drábek.

Celý článek na parlamentnilisty.cz