Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Už nemám kam utéct, stěžuje si exhejtman Rath

Už nemám kam utéct, stěžuje si exhejtman Rath
zdroj: Profimedia

Bývalý hejtman Středočeského kraje a exposlanec David Rath, který čelí trestnímu stíhání za korupci, tvrdí, že obavy obžaloby a soudu o to, že by v budoucnu utekl před spravedlností do zahraničí, jsou zcela zbytečné. Kvůli globalizaci prý vlastně není kam utéct. Na své nevinně ale stále trvá. 

„Já si dokonce myslím, že pan prokurátor věří - jelikož celý život žil za ostnatými dráty - že stačí utéct do Německa a byl by pokoj. Dneska není kam utéct. A pana Krejčíře ten útěk a život tam musel stát neuvěřitelné peníze. Z tohoto pohledu byť dost nechutné české vězení působí určitě jako lepší alternativa než žít mezi Křováky či Pygmeji,“ říká exhejtman, který je stále bez svého právního zástupce.

Svou současnou situaci Rath popisuje, jako život člověka ve válečném konfliktu, nebo život s vážnou nemocí. Má strach z vězení a tvrdí, že v současnosti neexistuje jediný přímý důkaz, který by potvrzoval, že se dopustil korupce.

Obžaloba ale tvrdí, že se Rath pouze snaží o obstrukce. Žalobce Petr Jirát také nedávno připomněl, že bývalý hejtman prodal svůj byt na Petřinách za směšně nízkou částku firmě své manželky, aby tak předešel případnému propadnutí majetku. „Bohužel to u nás funguje tak, že soudy vidí to, co chtějí vidět,“ shrnuje Rath celou soudní kauzu. 

Zdroje: