Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Aktualizováno: Svět módy truchlí: Zemřel Karl Lagerfeld

Aktualizováno: Svět módy truchlí: Zemřel Karl Lagerfeld
Karl Lagerfeld patřil k nejslavnějším módním návrhářům světa | zdroj: Profimedia

Ve věku 85 let zemřel v úterý ráno v pařížské nemocnici jeden z nejvlivnějších módních návrhářů Karl Lagerfeld, umělecký ředitel módního domu Chanel. Informovala o tom francouzská média. Podle deníku Paris Match byl Lagerfeld hospitalizován v pondělí večer. Hamburský rodák řídil módní dům Chanel od roku 1983.

Podle francouzského listu PurePeople mistr vysoké krejčoviny zemřel v pařížské Americké nemocnici. Hospitalizován byl podle deníku Paris Match v pondělí večer. Příčina úmrtí není zatím známá.

Lagerfeldův zdravotní stav byl už několik týdnů zdrojem znepokojivých spekulací. V druhé polovině ledna poprvé za dobu své kariéry šéfa Chanel chyběl na módní přehlídce značky. Firma ale příznivce módního návrháře uklidňovala, že je pouze unavený.

Na módních akcích byl Karl Lagerfeld nepřehlédnutelný - dlouhé bílé vlasy stažené do ohonu, nezbytné tmavé brýle, masivní prsteny a v ruce vějíř.

Kromě Chanelu Lagerfeld řídil i značku Fendi a svou eponymní značku Lagerfeld Gallery, která zaštiťuje celou řadu obchodních aktivit.

Zdroje: