Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Starej chudáček a osina v zadku. Kníže uráží a Bátora nesmí? Tak to ne

Starej chudáček a osina v zadku. Kníže uráží a Bátora nesmí? Tak to ne
zdroj: Mediafax

Co je dovoleno Jobovi, není dovoleno volovi. Tak se staví k současnému sporu o omluvu senátor Jiří Čunek. Ladislav Bátora se výrokem o chudáčkovi jen bránil proti předchozím Schwarzenbergovým urážkám. Kníže by se měl tedy také omluvit.

Jinak jde o další zastírací manévr, jak odvést pozornost veřejnosti od mafiánských praktik ministra financí Miroslava Kalouska, jenž ve vládě hraje na první housle a umožňuje tak odliv státních peněz do kapes různých vlivných darebáčků. Tak to alespoň vidí exlidovecký předseda, známý především tvrdým postojem k Romům.

V současném sporu o omluvu stojí senátor Jiří Čunek z Křesťanské a demokratické unie - Československé strany lidové (KDU - ČSL)  jednoznačně na straně úředníka Ladislava Bátory, protože ten se výrokem o „starém chudáčkovi" jen bránil proti předešlým urážkám ministra zahraničí Karla Schwarzenberga. Kníže by se tedy měl také omluvit za poznámky o tom, že je Bátora osinou v zadku ministerstva školství. Premiér Petr Nečas by v téhle otázce měl působit na obě strany a ne jen jednosměrně.

Více se dočtete na ParlamentniListy.cz.