Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Sociální demokraté schůzovali ve veřejném domě

Sociální demokraté schůzovali ve veřejném domě
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Lídři ČSSD se minimálně do roku 2008 pravidelně scházeli, a to jak pracovně i soukromě, v hotelu, který poskytoval služby veřejného domu. Informaci přinesl portál Aktuálně.cz.

Hotel Corrado v severočeském Dubí často navštěvoval i lídr sociálních demokratů na Ústecku Petr Benda, který tu slavil narozeniny a spolupořádal různé stranické akce. Podnik s pochybnou pověstí navštívil i předseda ČSSD Jiří Paroubek.

Přišly i špičky strany

Fotografie získané serverem Aktuálně.cz dokazují, že šéf sociální demokracie do Dubí přijel na vánoční akci, pořádanou pro členy krajského a okresního vedení v prosinci roku 2006. Večírek zorganizoval právě Paroubkův asistent Benda, jinak také kmotr předsedovy dcery.

Severočeští sociální demokraté v Corradu již v minulosti připravovali krajskou konferenci i krajské volby. 

Přítomnost lehkých žen v hotelu dokládají policejní záznamy, které má server Aktuálně.cz  rovněž k dispozici. Jiří Paroubek nicméně trvá na tom, že o celé věci nevěděl. "O tom nemám nejmenší tušení. Ten hotel ale není veřejný dům, je veřejně přístupný, a pokud tam chodí nějaké slečny, tak to říkáte vy. Pánové se slečnami chodí do různých hotelů a vyvozovat z toho nějaké souvislosti se sociální demokracií nelze," řekl.

Vlastník se spojením na ČSSD

Teplické Corrado vlastní podle katastrálních záznamů Václav Prokeš, ve vedení podniku působí jeho bratr Martin. Oba pracují pro ČSSD, Martin Prokeš je členem Okresního výkonného výboru ČSSD v Teplicích a zasedá v komisi rady kraje pro sport. Majitel Corrada Václav Prokeš zastupuje sociální demokraty v komisi pro rozvoj a cestovní ruch. Oba bratři se také přátelí s Petrem Bendou.

Václav Prokeš shodně s Paroubkem prohlašuje, že o přítomnosti prostitutek ve svém hotelu nemá ponětí. "Samozřejmě, že jsem o tom nevěděl, je to nesmysl nejhrubšího zrna. Corrado fungoval jako běžný hotel, možná jediný slušný v okolí," hájil se Prokeš.

Policie o prostituci ví

Podle policejních záznamů je ale situace jasná. Vyplývá z nich, že policisté museli v Corradu už několikrát zasahovat, opakovaně vyjížděli poté, co je kvůli prostitutkám volali přímo recepční. Většinou šlo o to, že se lehké dívky popraly, nebo okradly své zákazníky.

O tom, že zaměstnanci hotelu dobře znali své hosty, svědčí i telefonát z března 2007. Policie tehdy zapsala: „Recepční hotelu Corrado telefonicky oznámila, že tam zanechala šlapka, která u nich přespala, rodný list."

Vlastník nejasný

Ačkoli podle katastru nemovitostí vlastní pochybný hotel Václav Prokeš, většina místních podnik spojuje s Petrem Bendou. Písemný důkaz o jeho angažovanosti v Corradu ale neexistuje a poslanec jakékoli spojení popírá. "Nikdy mi nepatřil a nepatří," kategoricky odmítl všechny spekulace Benda.

A proč právě Corrado hostí stranické akce? "Hotel byl vybrán proto, že má vyhovující prostory pro podobná setkání a je dobře dostupný," uvedl Benda v SMS.

Ovšem ať už je kontroverzní hotel napojen na ČSSD jakkoli, jisté je, že v minulosti strana podobné praktiky odsuzovala. A to například přibližně před rokem v kauze sociálního demokrata Miroslava Mrštiny, v jehož hotelu se provozovala prostituce.

"Lidé, kteří vlastní nevěstinec, by neměli být sociální demokraté," řekl tehdy předseda ČSSD. V současné době vede Corrado nájemce. "Je to asi rok, co jsem to pronajal," vysvětlil Václav Prokeš.

                                                                                                                               www.parlamentnilisty.cz