Dnes je pátek 6. září 2024., Svátek má Boleslav
Počasí dnes 11°C Polojasno

Shannen Doherty, Brenda ze seriálu Beverly Hills 90210, zemřela ve věku 53 let

Shannen Doherty, Brenda ze seriálu Beverly Hills 90210, zemřela ve věku 53 let
zdroj: Profimedia

Oblíbená herečka známá díky své roli v seriálu Beverly Hills 90210, zemřela po dlouhém a statečném boji s rakovinou.

Zprávu potvrdila Leslie Sloane, která Dohertyové dělala oficiální publicistku. Dodala, že herečka byla v momentu skonu obklopena svými nejbližšími, včetně svého psa Bowieho. I přes svou nemoc Dohertyová nadále inspirovala ostatní svým odhodláním. Dohertyová poprvé odhalila svou diagnózu rakoviny prsu v roce 2015, která později postoupila do čtvrtého stádia a rozšířila se do dalších částí těla. V upřímném rozhovoru vyjádřila svou touhu dál žít, milovat a tvořit a zdůraznila, že ji boj s rakovinou nedefinuje.

Během své kariéry se Dohertyová proslavila rolemi v seriálech Beverly Hills 90210 a Čarodějky. Navzdory zdravotním potížím pokračovala v práci a přispívala do zábavního průmyslu. Její účast v restartu Beverly Hills 90210 byla nejen poctou jejímu zesnulému hereckému kolegovi Luku Perrymu, ale také důkazem její síly a vytrvalosti.

Otevřenost Dohertyové ohledně jejího boje s rakovinou inspirovala mnohé a vrhla světlo na problémy, kterým čelí lidé žijící s nevyléčitelnou nemocí. Zdůraznila, že je důležité najít v životě smysl a vděčnost, a to i uprostřed boje s chorobou a nejistoty. Její pozitivní pohled a odhodlání zvyšovat povědomí o výzkumu rakoviny odrážely jejího neochvějného ducha a odolnost.

Její vliv přesáhl hranice filmového plátna, herecké kolegyně a kolegové chválili její houževnatost a soucit. Brian Austin Green ocenil Dohertyovou za to, že jde příkladem a ukazuje, že síla a laskavost mohou zvítězit tváří v tvář nepřízni osudu. Zatímco svět truchlí nad ztrátou ikonické hvězdy devadesátých let, odkaz Shannen Dohertyové bude i nadále inspirovat a rezonovat s těmi, kteří obdivovali její odvahu a pozitivitu. 

Zdroje: