Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Sestry: Nátlaková akce doktorů se nám nelíbí. Nepřipojíme se k ní

Sestry: Nátlaková akce doktorů se nám nelíbí. Nepřipojíme se k ní
zdroj: Mediafax

Česká asociace sester se nebude připojovat k akci lékařských odborů Děkujeme, odcházíme, neboť s takovou formou protestu nesouhlasí. Sestry prý nebudou podávat žádné výpovědi a ani nepřipravují podobnou formu protestu jako lékaři.

K napjaté situaci v nemocnicích se po mimořádném sněmu předsedkyň a předsedů sekcí a regionů vyjádřila i Česká asociace sester. Dosud s doporučeními pro své členky vyčkávala, jen varovala, že když budou zvýšeny platy lékařům, nemělo by to být na úkor sester.

„Forma protestu odborů se nám nelíbí a tak se k ní nepřipojíme. Nevrhá ani dobré světlo na české zdravotnictví jako celek, nebudeme organizovat podobnou akci," uvedla šéfka asociace a bývalá ministryně zdravotnictví Dana Jurásková.  

Podle jejího názoru a i názoru Asociace je to velmi odpovědný postoj, a to vzhledem k pacientům a také veřjenosti, kteří jsou zmateni akcí lékařů a obávají se toho, co by nastalo, kdyby k 1. březnu odešlo až čtyři tisíce doktorů.  Sestry tak chtějí přispět při stabilizaci zdravotnictví. "Doufám, že na nás vláda v souvislosti s naším postojem nezapomene," podotkla Jurásková.

Celý článek na ParlamentniListy.cz