Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Ruský ministr obrany Šojgu navštívil ruské jednotky na Ukrajině, uvedla Moskva

Ruský ministr obrany Šojgu navštívil ruské jednotky na Ukrajině, uvedla Moskva
Ruský ministr obrany Sergej Šojgu také některé ruské vojáky vyznamenal | zdroj: EPA-EFE/ SPUTNIK

Ruský ministr obrany Sergej Šojgu dnes navštívil velitelská stanoviště ruské armády na okupované Ukrajině a vyslechl hlášení o situaci.

Zajímal se prý také o životní podmínky nasazených vojáků. S odkazem na prohlášení ruského ministerstva obrany o tom informovala agentura Interfax.

Rusko napadlo sousední Ukrajinu 24. února, Moskva o své agresi vůči sousední zemi důsledně hovoří jako o „speciální vojenské operaci“, která podle ní slouží k osvobození Ukrajiny.

„Ministr obrany Ruské federace, armádní generál Sergej Šojgu, prověřil ruské seskupení vojsk zapojených do speciální vojenské operace na Ukrajině. Na velitelských stanovištích ruských jednotek Šojgu vyslechl hlášení od velitelů o aktuální situaci a postupech ruských ozbrojených sil v hlavních operačních oblastech,“ uvedlo podle ruských agentur v prohlášení ministerstvo obrany. Ministr také některé ruské vojáky vyznamenal.

Agentura RIA Novosti na komunikační síti telegram zveřejnila minutové video z ministrovy návštěvy. Obsahuje záběry přilétajícího vrtulníku, jednání Šojgua s vojáky a gratulace při předání medailí.

Zdroje: