Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Skoro jasno

Rolling Stones zveřejnili video na památku Charlieho Wattse

Rolling Stones zveřejnili video na památku Charlieho Wattse
Vzpomínka na Charlieho Wattse v oficiálním obchodě Rolling Stones v londýnské Carnaby Street | zdroj: Profimedia

Britská kapela Rolling Stones zveřejnila video připomínající památku bubeníka Charlieho Wattse, který zemřel tento týden ve věku 80 let. Členem „Stounů“ byl téměř šest desetiletí.

Spoluhráči z kapely Keith Richards, Mick Jagger a Ronnie Wood již dříve na sociálních sítích zveřejnili své vlastní příspěvky, v nichž Wattsovi vzdávali hold. Nynější video je však první, které vydala slavná rocková formace jako celek, připomněl deník The Guardian.

Dvouminutový klip představuje koláž záběrů Wattse z doby jeho téměř šedesátiletého působení v Rolling Stones, od prvních dnů až po nedávná turné. Na mnoha se usmívá po boku Richardse, Jaggera a Wooda.

Na jednom ze záběrů hudebník uvádí, že když jej v roce 1963 spoluhráči přizvali do kapely, myslel si, že Rolling Stones vydrží tak rok a poté se rozpadnou.

V téměř celé kompilaci vystupuje Watts, známý svou uměřeností, v oblecích šitých na míru, které bývaly dalším z jeho poznávacích rysů. Video končí snímkem bicí soupravy se zavěšenou cedulkou „zavřeno“.

Richards (77) použil tuto fotografii ve svém příspěvku reagujícím na Wattsův skon, Jagger (78) na twitter nahrál snímek svého přítele smějícího se od ucha k uchu. Wood (74) sdílel fotku sebe a Wattse s komentářem: „Mám tě rád, můj blíženče - budeš mi hrozně chybět - jsi nejlepší“.

Skupina Rolling Stones měla příští měsíc vyrazit na americké turné s názvem No Filter. Zástupce skupiny potvrdil, že se plánovaná „šňůra“ uskuteční. Watts již na začátku srpna avizoval, že se turné kvůli blíže neurčenému lékařskému zákroku nezúčastní.

Zdroje: