Dnes je neděle 8. září 2024., Svátek má Mariana
Počasí dnes 17°C Polojasno

„Nečmárej po sobě!“ Umělkyně neposlechla a její kresby na stehnech dobyly internet

„Nečmárej po sobě!“ Umělkyně neposlechla a její kresby na stehnech dobyly internet
K tvorbě používá nejčastěji inkoustové pero a make-up | zdroj: Profimedia

Každý si někdy jako dítě maloval po rukách nebo nohách. Dubajská umělkyně Randa Haddadinová to dělá stále, jen už to dávno nejsou dětské čmáranice, ale umělecká díla inspirující její fanoušky k tomu, aby si je nechali vytetovat.

Haddadinová pocházející z Ruska je původně architektka a spolupracuje s předními designovými a módními značkami. A ve volném čase relaxuje s perem v ruce. Papír pro své výtvory nepotřebuje, stačí jí vlastní kůže.

Své skici, zachycující většinou architektonické památky světových metropolí, zvířata, květiny nebo portréty, si kreslí na stehna. Používá k tomu netoxické inkoustové peru, barvy na tělo, ale i make-up, hlavně tekuté oční linky. 

Malování na tělo bere jako relax a odpočinek, při kterém se ve své tvorbě cítí svobodná. Díky pomíjivosti děl, která se smyjí ve sprše, se může soustředit jen na tvorbu, tahy tužkou po kůži a nemusí řešit otázku uchování a prodeje díla, pochvalovala si mimo jiné v rozhovoru pro magazín Vogue.

Zatímco většina umělců si svá díla chrání, Haddadinovou těší, když zjistí, že některého ze svých dvou stovek tisíc sledujících na Instagramu inspirovala a nechal si některé z jejích děl vytetovat.

Zdroje:
Profimedia, Bored Panda, Vogue.com