Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Řidič dodávky v Praze ujížděl policistům a havaroval, ve voze převážel desítky migrantů

Řidič dodávky v Praze ujížděl policistům a havaroval, ve voze převážel desítky migrantů
Policisté zadrželi 29 lidí převážně ze Sýrie, po řidiči a dalších uprchlých cizincích pátrají (Ilustrační foto) | zdroj: Profimedia

Policie pátrá po řidiči, který dnes boural v pražských Holešovicích. Následně z dodávky utekl spolu se skupinou převážně syrských migrantů.

Policisté dnes ráno pronásledovali řidiče dodávky, který nezastavil při běžné kontrole na dálnici D1 nedaleko Prahy a ujížděl do hlavního města. Během honičky dojel až do Holešovic, kde havaroval. Z vozu utekl společně se skupinou migrantů.

Policisté zatím zadrželi 29 lidí převážně ze Sýrie, po řidiči a dalších uprchlých cizincích pátrají, řekl ČTK mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Do pronásledování ujíždějícího řidiče se zapojilo několik policejních hlídek včetně pohotovostní motorizované jednotky. Dodávka projela ze středních Čech po D1 přes ulici 5. května a Nuselský most dál do Argentinské ulice v Holešovicích, kde auto prorazilo závoru do areálu jedné z firem a havarovalo. Řidič utekl a s ním i skupinka migrantů.

„Pronásledování probíhalo dále na území hlavního města Prahy. V pražských Holešovicích řidič dodávky prorazil závoru areálu jedné z firem, kde posléze v travnatém porostu s vozidlem havaroval,“ řekl tiskový mluvčí pražských policistů Richard Hrdina.

„Do současné doby jsme omezili na svobodě 29 migrantů, převážně ze Sýrie. Po řidiči i dalších osobách z dodávky pátráme,“ uvedl ráno policejní mluvčí.

Do pátrání po migrantech se zapojil také vrtulník. Všechny zadržené si převzala cizinecká policie, která bude zjišťovat další okolnosti jejich příjezdu do ČR.

Zdroje: