Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Řediteli ČT Janečkovi pokoj nedáme, slibuje Blesk

Řediteli ČT Janečkovi pokoj nedáme, slibuje Blesk
zdroj: tisková zpráva

Vedení deníku Blesk naznačuje, že nemá důvod nepokračovat v seriálu Jiří Janeček a jeho majetek. „Je to ředitel veřejnoprávního média, které si lidé platí.

Proto je naše povinnost informovat o jeho majetku,“ tvrdí zástupce šéfredaktora Blesku Roman Schuster.

Je to jen několik dní, co si bulvár „všiml" generálního ředitele České televize (ČT) Jiřího Janečka. Jen několik dní, co objevil, že Janeček si užívá luxusu jako známí čeští milionáři - generální ředitel ČEZu Martin Roman, anebo nejvyšší šéf Českých drah Petr Žaluda. Ti, stejně jako Janeček, jsou placeni ze státních peněz, a přesto české silnice brázdí v těch nedražších limuzínách a na dovolené létají jen do těch nejluxusnějších letovisek. V případě Romana se navíc sluní na plážích ve společnosti českého premiéra.

„Psát o majetku generálního ředitele České televize je pro nás naprostou samozřejmostí. Kdyby to byl ředitel soukromé firmy, rozhodně bychom o jeho životním stylu nereferovali. My naopak soukromá společnost jsme a máme právo - stejně jako u politiků - lidem předkládat obrázek o tom, jak si ředitelé státních institucí z našich peněz žijí," nastínil důvod předchozích článků Blesku o Janečkovi Roman Schuster. Ten zodpovídá za obsah deníku jako jeden ze zástupců šéfredaktora Vladimíra Mužíka, jenž je nyní na dovolené..

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz