Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 3°C Občasný déšť

Přijeďte a ožijete! Tisíce vůní rakouského léta

Přijeďte a ožijete! Tisíce vůní rakouského léta
zdroj: tisková zpráva

V Rakousku můžete prožít aktivní dovolenou ve znamení pohybu, zdravého způsobu života, kulinářských lahůdek a přírodních krás. Dovolenou s pěší turistikou, na kole, ve znamení koupání v průzračných jezerech i zasvěcenou divoké romantice v hlubokých soutěskách a rozeklaných horách. Přečtěte si několik osobních tipů od našich cestovatelů - novinářů.

Údolí  Montafon v rakouském Vorarlbersku objevil už před téměř devadesáti lety slavný spisovatel Ernest Hemingway. V roce 1925 se sem poprvé vydal z Paříže se svou první ženou Hadley a malým synkem Bumbym a napsal tu v klidu hor - zatím jako neznámý spisovatel - svůj budoucí první slavný román Fiesta. Vydáte-li se v jeho stopách, určitě nebudete litovat!

Více se dočtete zde

Tak tady bych chtěl(a) žít, řeknete si nejspíš po příjezdu do tyrolské metropole Innsbrucku. Nejde jen o krásné starobylé budovy svírající úzké uličky historického jádra, perfektní čistotu či atmosféru plnou pohody. Poloha přímo mezi horami je tím, co budete Innsbručanům nejspíš závidět nejvíce.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Přečtěte si více zde

Údolí Gasteinertal leží uprostřed národního parku Vysoké Taury asi sto kilometrů jižně od Salcburku. Rozvoj moderního alpinismu v údolí Gastein začal v první polovině 19. století, kdy na popud arcivévody Jana, syna císaře Leopolda II., byla postavena první alpská chata Gamskarkogelhütte pod vrcholem Gamskarkogel (2.465 m). Postupně se z údolí Gastein stalo vyhledávané alpské letovisko.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zavěšeni na paraglidingovém padáku před instruktorem se vznášíte spolu s ním mezi alpskými velikány i nad nimi. Nahoře tiše šumí vítr, zvuky ze země k vám doléhají jen vzdáleně a vy si užíváte tu úchvatnou podívanou. Kde můžete něco takového zažít? Třeba právě v tyrolském údolí Brixental v Kitzbühelských Alpách.

Další nejkrásnější způsoby, jak prožít letní dovolenou v Rakousku najdete na www.austria.info/cz/leto.