Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 20°C Polojasno

Aktualizováno: Požár nákupního domu v Chomutově zřejmě způsobilo dítě odpalující pyrotechniku

Aktualizováno: Požár nákupního domu v Chomutově zřejmě způsobilo dítě odpalující pyrotechniku
Zásah hasičů při požáru v Chomutově | zdroj: www.facebook.com/hzsulk

Požár nákupního domu Flora v Chomutově, kde ve středu večer zasahovalo několik desítek hasičů, pravděpodobně zapříčinilo dítě mladšího školního věku. Krátce před vypuknutím požáru odpalovalo směrem k místu jeho vzniku pyrotechniku, informovali policisté.

Majitel nákupního domu v Chomutově předběžně odhadl škodu po požáru zhruba na 22 milionů korun. Z toho kolem 12 milionů korun je škoda na budově a asi deset milionů korun na zboží. ČTK to řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Mluvčí policie Miroslava Glogovská v tiskové zprávě nejprve uvedla, že způsobená hmotná škoda podle předběžného odhadu zřejmě překročila deset milionů korun. Vznik požáru, kde ve středu večer zasahovalo několik desítek hasičů, pravděpodobně zapříčinilo dítě mladšího školního věku. Krátce před vypuknutím požáru odpalovalo směrem k místu pyrotechniku, uvedla mluvčí. Policie uvedla, že bližší informace s ohledem na věk možného viníka nebude poskytovat.

Kvůli hustému kouři policie evakuovala obyvatele ze zhruba 60 bytů z nedalekého panelového domu. Přesunuli se do tělocvičny v nedaleké škole, kde podle Glogovské zhruba 30 z nich přenocovalo. Mezitím policisté střežili jejich obydlí. Kromě nich policie evakuovala návštěvníky dvou restaurací.

Policie přijala oznámení o požáru kolem 17:00, na místě bylo několik hlídek. „Z dosavadního šetření můžeme vyvrátit, že by v objektu hořel sklad pyrotechniky. Na místě hořelo různé zboží jako potraviny, nápoje anebo drogistické produkty,“ doplnila mluvčí. Informace o tom, že hořel sklad pyrotechniky, se šířila na sociálních sítích.

Záznam z požáru skladu v Chomutově.

Zveřejnil(a) Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje dne Středa 17. ledna 2024

Dva lidé se zranili. Záchranáři je odvezli do chomutovské nemocnice. Jeden člověk se nadýchal kouře, další měl zdravotní potíže, řekl ve středu večer ČTK mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Po 02:00 se požár přestal šířit. Hasičům se po nočním zásahu podařilo požár uhasit. Hasiči zatím likvidaci nevyhlásili, kontrolují budovy, uvedl před polednem Marvan.

Zdroje: