Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 8°C Skoro zataženo

Paroubková dopisuje. Kalousek knihu nekoupí, rodina musí šetřit

Paroubková dopisuje. Kalousek knihu nekoupí, rodina musí šetřit
zdroj: tisková zpráva

Kniha Petry Paroubkové o politickém zákulisí má rozčeřit hladinu na naší politické scéně. Alespoň to autorka již nějakou dobu slibuje. Původně mělo dílo s názvem „Tři roky po boku špičkového politika“ vyjít již před podzimními volbami. To se však nepodařilo a na pultech se kniha objeví před Vánoci, tedy v období, kdy se knihy nejlépe prodávají. Jisté je, že knihu si nekoupí ministr financí Miroslav Kalousek, protože šetří.

„Petra knihu dokončuje, ale do Vánoc bude určitě vydána," sdělil ParlamentnímListům.cz expremiér Jiří Paroubek, který sám také pracuje na dvou literárních dílech. „Moje práce budou spíš seriózní, kdo hledá skandály a zákulisní informace, ten by měl dát přednost Petřině knize," říká poslanec.

Píše kvůli penězům

Kniha podle Petry Paroubkové ukáže politiku z jiného úhlu, než ji prezentují média. „Pro některé politiky, novináře, možná i podnikatele to nebude příjemné čtení," slibuje Paroubková, která je velkou milovnicí literatury a ráda čte knihy v originálním jazyce. „Teď se věnuji ale hlavně Margaritce, takže na čtení moc času nemám, leda na nějaké časopisy o dětech. Proto se také práce na knize trochu zpozdila," vysvětluje Paroubková. Nabídku napsat knížku dostala už před rokem, dlouho však váhala než přikývla.

Celý článek na ParlamentniListy.cz