Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Otevírají další očkovací centra bez registrace, očkuje se v Brně, Ostravě i ve Zlíně

Otevírají další očkovací centra bez registrace, očkuje se v Brně, Ostravě i ve Zlíně
Očkovací centrum na pražském Smíchově | zdroj: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia

Očkovací centra proti covidu-19 bez předchozí registrace se dnes po Praze otevírají ve třech krajských městech i na dalších místech.

Ráno začalo fungovat očkovací centrum ve zlínské PSG aréně a také v obchodním centru Forum Nová Karolina v Ostravě. To bude provozovat Fakultní nemocnice Ostrava. Provoz zahájilo také centrum v obchodním centru Olympia v Brně, uvedla Dana Lipovská, mluvčí Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, která bude očkování poskytovat.

Brněnské očkovací centrum bude otevřeno denně od 10 do 20 hodin. Lidé budou mít na výběr jednodávkovou vakcínu od společnosti Johnson&Johnson a dvoudávkovou od Pfizer/BioNTech. Ostravské místo s kapacitou 800 lidí denně bude otevřené každý den od 8 do 19 hodin. Aplikovat se bude vakcína společnosti Johnson&Johnson. Otevření center v Ostravě a v Brně se zúčastnil premiér Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Další centra bez registrací budou od středy nově k dispozici ve zdravotním středisku v Luhačovicích na Zlínsku a v Uherském Hradišti ve společnosti Medical Plus. Nově se otevře očkovací centrum bez registrace také v Jaroměři na Náchodsku v Královéhradeckém kraji

Očkovací centra fungují od loňského prosince v nemocnicích, halách, na výstavišti, ale byla v nich nutná registrace. Centra bez registrace otevřela minulý týden v Praze na hlavním nádraží a v obchodním centru Chodov.

Zdravotníci zatím podali lidem přes devět milionů dávek vakcíny proti nemoci covid-19. Plné očkování o dvou dávkách má přes čtyři miliony lidí. V ČR žije téměř 10,7 milionu lidí.

Zdroje: