Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Odhodlejte se ke změně. Nabízíme 6 dobrých důvodů, proč změnit dodavatele energií

Odhodlejte se ke změně. Nabízíme 6 dobrých důvodů, proč změnit dodavatele energií
zdroj: tisková zpráva

Každý z nás může žít lépe. Stačí si vybrat partnera, který nabízí něco navíc. Takového, který se přizpůsobí vašim požadavkům, nestojí na místě a jedná s vámi narovinu. Jak jej ale vybrat? 

1. Ušetřete až 22 % na ceně plynu a elektřiny

O peníze jde až v první řadě. A přestože v případě výběru nového dodavatele energií je třeba dávat si pozor i na další faktory, na výslednou cenu budete určitě brát ohled. I proto by vás mohlo potěšit, že při přechodu k dodávkám od energetické společnosti E.ON můžete ušetřit až 22 % na ceně plynu a elektřiny. Taková výše slevy může v praxi znamenat úsporu až několika tisíc korun ročně! A nemusíte se ničeho bát – E.ON je spolehlivým partnerem, který působí na českém trhu už od roku 1998, a aktuálně dodává elektřinu celkem 1,2 milionu zákazníků a zemním plynem zásobuje více než 230 tisíc zákazníků.

2. Nechejte si vracet přeplatky

Ožehavým tématem je v energetice vracení přeplatků, o to více s ohledem na teplé zimy v posledních letech. Především domácnostem, které vytápí zemním plynem nebo elektřinou, vznikly u dodavatelů nemalé přeplatky. Jejich automatické zasílání na účty zákazníků je ale stále záležitostí jen několika dodavatelů. Většina energetických společností převádí přeplatky do dalšího fakturačního období, jiné mají stanovenou hranici, od které peníze vrátí. Z velkých energetických společností zasílá odběratelům přeplatek automaticky E.ON. Všechny peníze tak dostanete na konci zúčtovacího období zpět.

3. Získejte dotace na kotel a zateplení

Díky kotlíkovým dotacím by mělo být v českých domácnostech vyměněno až 100 tisíc kotlů, které znečišťují ovzduší. Mnoho lidí, kteří by mohli této významné úspory využít, se ale bojí složitého papírování a problémů se sháněním potřebné dokumentace. I tady vám ale může pomoct váš dodavatel energií! E.ON vám pomůže s výběrem kotle či tepelného čerpadla, zajistí administrativu spojenou s žádostí o dotace a následně vám nový kotel doveze a nainstaluje. Úplně bez starostí tak můžete získat dotaci až 127 tisíc korun. Druhá letošní vlna kotlíkových dotací bude spuštěna v druhé polovině roku, takže neváhejte. Více se dozvíte na www.kotelbezstarosti.cz.

4. Využijte zákaznického programu plného výhod

Věděli jste, že díky změně dodavatele energie nemusíte nutně ušetřit jen na samotných dodávkách, ale i jinde? Třeba společnost E.ON připravila pro své zákazníky program výhod s názvem E.ON Bonus. Věrnostní program sdružuje nabídky služeb od partnerů a firemních zákazníků a nabízí je domácnostem, zákazníkům společnosti, za výhodné ceny. Letos si tak mohli zákazníci E.ON výhodně zalyžovat ve 4 zimních šumavských střediscích, aktuálně pak mohou využít levnější ubytování nebo si odpočinout ve wellness centrech. Na webových stránkách programu E.ON Bonus www.eon.cz/bonus je na výběr z nabídky 40 partnerů. Ta obsahuje mimo jiné levnější vstupenky do wellness centra nebo gastronomické zážitky.

5. Mějte vždy přehled díky online zákaznickému portálu

Sledovat spotřebu domácnosti, zkontrolovat stav zaplacených záloh nebo změnit kontaktní údaje. To vše můžete zařídit prostřednictvím online zákaznického portálu společnosti E.ON na adrese Energie24.cz. Na rozdíl od kamenných poboček nebo zákaznických linek je portál dostupný čtyřiadvacet hodin denně. Zákazníci často řeší například to, zda včas a v pořádku odešla platba měsíční zálohy na energie. Na zákaznickém portálu získají přehled nejen o zaplacených zálohách, ale též třeba o vývoji své spotřeby v minulých obdobích. Prostřednictvím online účtu mohou lidé snadno zadat také samoodečet elektroměru a plynoměru, a vyhnout se tak nepříjemnostem s reklamacemi špatně naúčtované spotřeby.

6. Odpusťte si starosti s převodem smlouvy

A to nejlepší na konec. Změna dodavatele je jednodušší, než si myslíte. Většinu potřebných kroků totiž zařídí nový dodavatel a od zákazníka se v praxi vyžaduje pouze minimální součinnost. Pokud změna dodavatele proběhne úspěšně, zákazník už jen začne platit faktury za energie novému subjektu. Společnost E.ON nabízí v tomto směru komplexní servis, který vám ušetří čas s papírováním a ve výsledku tak i peníze. 

Odhodlejte se ke změně už teď. Začnete na www.eon.cz.

Zdroje:
Inzerce