Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Než vstoupíte do životního svazku, ujistěte se, že si rozumíte

Než vstoupíte do životního svazku, ujistěte se, že si rozumíte
zdroj: ThinkStock

Kdysi možná platilo, že se Čechům do svateb nechce, ale ty časy už minuly. Každoročně počet sezdaných párů stoupá a svatba se opět stává symbolickým zpečetěním toho, že s tím druhým chcete být, pokud možno celý život. Vyplatí se ale mít na paměti, že i přes veškerou snahu nemusí každý svazek vydržet navěky a ve chvíli, kdy se jej rozhodne někdo ukončit, může nastat problém.

Můžete se dočkat mnoha nepříjemných překvapení, o nichž jste neměli ani tušení. Některá mohla vzniknout až během manželství, jiná před vámi partner zatajil a doufal, že na ně nikdy nepřijdete. Rozumnou prevencí před podobnými situacemi bývá stále oblíbenější předmanželská smlouva, která jasně stanovuje, s čím oba partneři do svazku jdou a také, za jakých podmínek manželství ukončí.

Dá se ale říct, že to, co platí o předmanželské smlouvě, platí o jakékoliv jiné. Je jedno, zda vstupujete do životního svazku s partnerem, kterého milujete, do pracovního s novým zaměstnavatelem, telefonním operátorem a nebo třeba dodavatelem energií. Ve všech případech bude platit to samé – pečlivě si zjistěte, do čeho jdete a při podepisování smlouvy si pořádně přečtěte, co od sebe navzájem čekáte.

To se ale někdy snáze řekne, než udělá. Svého budoucího partnera většinou znáte delší dobu a kostlivce ve skříni často vytušíte. Ale třeba v oblasti energií, elektřiny a plynu, se člověk v tom, co mu dodavatelé nabízí, snadno ztratí. Velmi často pak vsadí na osobní sympatie, a nebo zvolí první nabídku, která mu přijde rozumná a pak lituje, k čemu se to upsal.

Naštěstí jsou tu služby, které vám pomohou si vašeho budoucího (ale klidně i stávajícího) partnera v oblasti energií proklepnout. Vynikající na to jsou stránky Srovnam.cz, které vám udělají vašeho soukromého detektiva, ovšem zdarma. Stačí zadat své PSČ, výši současných záloh a hned se dozvíte nejen přehled cen, ale i podmínek, za kterých cenu u jednotlivých dodavatelů získáte. jak na tom jste.

Cílem je najít pro vás nejvhodnějšího dodavatele, který bude vyhovovat vašemu životnímu stylu. Na trhu se poctivý a férový dodavatelé opravdu najdou, toho se bát nemusíte. Stačí si jen vybrat a k tomu vám pomůže právě Srovnam.cz. Protože, stejně jako v manželství, víte, že se hodně věcí může změnit, ale pokud si jasně na začátku určíte, co a jak, možná to bude vztah na celý život.

Zdroje: