Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Nečekejte na zimu: nejvhodnějším obdobím pro změnu dodavatele energií je léto!

Nečekejte na zimu: nejvhodnějším obdobím pro změnu dodavatele energií je léto!
zdroj: ThinkStock

Pokud vás trápí nevýhodná smlouva na elektřinu či plyn, nezoufejte. Jednak v tom nejste sami, ale především přichází ta správná chvíle, kdy se poohlédnout po dodavateli s lepší a férovější nabídkou.

Sluníčko pálí, teploty šplhají přes třicítku a topná sezóna je jen vzdálenou vzpomínkou – pokud tedy nepočítáme vyúčtování, která leckoho straší celé prázdniny. Krutým složenkám a nedoplatkům za energie se ale můžete vcelku snadno vyhnout. Právě léto poskytuje ideální příležitost pro přechod k novému, výhodnějšímu dodavateli.

Nejprve ho ale musíte najít a k tomu nejlépe poslouží srovnávací web Srovnam.cz, kde si můžete bez zdržování s registrací nebo zadáváním osobních údajů okamžitě vyhledat všechny dostupné nabídky pro vaše odběrné místo.

Stačí zadat jeho PSČ a potom už jen výši aktuálních záloh, případně jen odhad, kolik elektřiny či plynu vaše domácnost spotřebuje. O všechno ostatní se postará Srovnam.cz a vypíše vám nabídky včetně koncové ceny a také konkrétních smluvních podmínek.

Ty doporučujeme si vždy přečíst: řada dodavatelů do nich ukrývá triky, kterými si vás upíše k něčemu, o co ve skutečnosti nestojíte. Už proto se vždy podívejte i například na to, jestli je daný dodavatel nositelem etického kodexu, vydávaného Energetickým regulačním úřadem.

Samotná změna dodavatele už dnes není žádné martýrium a Srovnam.cz vám navíc pomůže i v tomhle ohledu. Na stránkách najdete jak slovníček pojmů, tak konkrétní rady a tipy, provázející vás celým procesem přechodu na novou smlouvu.

Léto je k takovému rozhodnutí skutečně nejvhodnější, protože teplé měsíce vám dávají prostor k vyřízení všeho potřebného a od nové topné sezóny už můžete šetřit. Úspory, kterých lze změnou dodavatele dosáhnout, běžně dosahují výše několika tisíc – a to už za letní návštěvu Srovnam.cz rozhodně stojí!

Zdroje: