Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Nám bude stačit 28 procent, abychom vyhráli volby, říká Langer

Nám bude stačit 28 procent, abychom vyhráli volby, říká Langer
zdroj: tisková zpráva

Po nedávném odchodu Mirka Topolánka z čela občanských demokratů se houpe židle i pod místopředsedou strany Ivanem Langerem. Ten si myslí, že jeho strana může i po skandálech, které ji provázejí, vyhrát volby.

Část členů ODS si v rámci „jarního" úklidu přeje, aby byl z kandidátky po Topolánkovi vyškrtnut právě i místopředseda a hlavní volební stratég strany Ivan Langer. Ten má pošramocenou pověst zejména v souvislosti s obviněním, že se pohyboval  v okolí  mafiánského bosse Františka Mrázka.

Sám Langer uvedl pro středeční Mladou frontu Dnes důvody své současné neobliby takto:"Myslím, že je to daň za to, že jsem kdysi zblbnul. Prostě člověk, jak nemá životní zkušenost, dostatek pokory a nedostane od života kromě pohlazení také pár facek, tak má pocit, že je naprosto neomylný a nejsou před ním žádné překážky."

Nálepku vám nikdo neodpáře, říká Langer

Místopředseda ODS dále uvádí, že poté dostal  pár kopanců a politika začala být krutá. „Jestliže vám jednou někdo nalepí nějakou nálepku, tak vám to po zbytek kariéry budou připomínat a těžko se toho zbavíte," obhajuje se Langer s tím, že nejdůležitějším předpokladem pro výkon politické činnosti je právě životní zkušenost.

Volební stratég se hájí i v souvislosti se spojitostí se zavražděným mafiánským bossem Františkem Mrázkem. „Budu bojovat, dokud dýchat budu, za zveřejnění celého spisu Krakatice," říká v rozhovoru pro MF Dnes.

Langer však stále věří, že jeho strana má šanci vyhrát ve volbách. „Podle mne k vítězství bude stačit výsledek začínající dvojkou, tak 28 procent," uzavírá Langer s tím, že díky nebývale vysokému počtu politických stran dojde k rozptylu hlasů.

www.parlamentnilisty.cz