Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes 6°C Polojasno

Na světě je možná další nahrávka popisující puč ve Věcech veřejných

Na světě je možná další nahrávka popisující puč ve Věcech veřejných
zdroj: Mediafax

Podle informací ParlamentníchListů.cz kolují v médiích údajné materiály z vyšetřování kauzy poslance Věcí veřejných Víta Bárty a Jaroslava Škárky. ParlamentníListy.cz měly možnost do dokumentů nahlédnout. K obsahu se následně vyjádřili i oba zmiňovaní politici.

Jedná se o údajné zápisy z výslechů Víta Bárty a Jaroslava Škárky ohledně uplácení Škárky Bártou. Oba dva muži byli již před časem obviněni. V těchto výpovědích není víceméně nic nového, co by již oba muži nesdělili ve svých oficiálních prohlášeních pro média.

Možné nové skutečnosti však přináší údajná nahrávka, kterou měl pořídit dlouholetý spolupracovník ABL a Víta Bárty a přítel Jaroslava Škárky Tomáš Jánský. Jedná se o záznam schůzky mezi Jánským a Škárkou, kterou měl Jánský tajně pořídit na ukrytý diktafon a kterou měl poskytnout policii, a Jánského výpověď k této věci. Dokumenty vypadají na první pohled autenticky mají hlavičku policie, jednací číslo i podpisy policejních komisařů i vyslýchaných, přesto redakce neměla možnost ověřit jejich platnost.

Celý článek naleznete na ParlamentníListy.cz