Dnes je úterý 23. dubna 2024., Svátek má Vojtěch
Počasí dnes 9°C Zataženo

Na každou svini se vaří voda. I na toho šmejda Ištvana dojde, napsal politik ODS

Na každou svini se vaří voda. I na toho šmejda Ištvana dojde, napsal politik ODS
Petr Štěpánek | zdroj: Archiv PŠ

Se stejnou razancí, s níž část veřejnosti, politické reprezentace či veřejně známých osob tleská policii a státnímu zástupci Ištvanovi, zase druhá část jejich postup tvrdě a nekompromisně kritizuje. Objevila se dokonce silná slova o "šmejdovi" a "svini", na kterou se vaří voda.

Taková drsná slova vůči postupu olomouckého vrchního státního zástupce Ivo Ištvana použil spoluzakladatel ODS, politický komentátor a spisovatel Petr Štěpánek. Na sociální síti Facebook tak reagoval na skutečnost, že exposlanec ODS a bývalý ministr zemědělství Ivan Fuksa v pondělí ve vazbě oslavil padesáté narozeniny.

„Boží mlýny sice melou pomalu, ale na každou svini se někde vaří voda. I na toho šmejda Ištvana jednou dojde,“ napsal k tomu Štěpánek. Příspěvek zveřejňují ParlamentníListy.cz s jeho osobním svolením.

Přepálený guláš, kulky a kilogramy zlata

Petr Štěpánek kauzu zatýkání a policejního zásahu v nejvyšších patrech politiky ostře komentoval od samého počátku. Označil to za kriminalizaci politiky a útok na demokracii.

„To, co olomoucký vrchní státní žalobce Ivo Ištvan předvádí, je útok na samotnou podstatu politiky založenou na soutěži, koexistenci a 'obchodování' politických stran, útok na demokracii. Je to hodně přepálený guláš smíchat Rittigy a Janoušky s generály vojenské tajné služby, přimíchat odstoupivší poslance, okořenit to patřičnými kilogramy zlata, navléknout kukly a pod rouškou noci vyrazit na Úřad vlády,“ napsal Štěpánek před měsícem.

Do Ištvana se Petr Štěpánek pustil i před několika dny na stránkách magazínu Petra Hájka Protiproud.cz v souvislosti s žádostí o vydání svého někdejšího stranického předsedy Petra Nečase.

Zdroje: