Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Mráz z Kremlu do Česka zatím nedorazí. Na silvestra bude 12 nad nulou

Mráz z Kremlu do Česka zatím nedorazí. Na silvestra bude 12 nad nulou
Mírná zima budiž požehnána. | zdroj: Profimedia

Pokud se vyplní rčení „jak na Nový rok, tak po celý rok“, zásoby plynu nám nedojdou a spousta hořlavého fosilu v zásobnících zůstane ještě na jaře.

Na Silvestra bude možná až 12 stupňů nad nulou s občasným deštěm. Tento týden se sice ve středu mírně ochladí, ale pak budou teploty zase stoupat.

Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Po celý týden bude nejspíš zataženo a bude pršet. Jen ve vyšších polohách na horách by mohlo zasněžit. Mrznout bude pravděpodobně jen v noci, a to hlavně během noci na středu.

Teplý bude celý tento týden. Jen v úterý a středu, kdy se přes den ochladí na dva až šest stupňů, se ve výšce nad 500 metrů se objeví sněhové nebo smíšené přeháňky.

„Na dva dny se ochladí a hlavně na horách by mohlo připadnout až pět centimetrů sněhu. Od čtvrtka se znovu oteplí,“ píše ČHMÚ na twitteru.

Ve čtvrtek stoupnou teploty proti úterý a středě o čtyři stupně. Přes den se budou pohybovat v rozmezí šest až deset stupňů nad nulou. Dál bude pršet, pouze v polohách nad 600 metrů se vyskytnou sněhové vločky.

V noci na čtvrtek bude od plus čtyř stupňů po nulu. Jen na Moravě by se mohlo v noci ochladit až na minus dva stupně. Podobné bude počasí v pátek s teplotami ve dne mezi pěti a devíti stupni a v noci mezi šesti až dvěma stupni nad nulou.

O silvestrovském víkendu se oteplí ještě víc. Teploty mohou vystoupat na sedm až 12 stupňů. Podobně jako v předchozích dnech se objeví místy přeháňky nebo občasný déšť. Ani v noci nejspíš nebude mrznout.

Noční teploty budou kolem plus dvou až šesti stupňů, jen při zmenšené oblačnosti by mohly klesnout k nule.

 

Zdroje:
ČHMÚ