Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Mezi mikropůjčkami zvítězila Zaplo půjčka

Mezi mikropůjčkami zvítězila Zaplo půjčka
zdroj: tisková zpráva

Server Finparáda.cz letos do své tradiční soutěže o Finanční produkt roku poprvé zařadil i takzvané mikropůjčky. První se v této kategorii umístila společnost Zaplo Finance s produktem Zaplo půjčka. Důvodem bylo podle hodnotitelů mimo jiné rychlé schválení úvěru i první půjčka zdarma.

„Samozřejmě nás to těší, především proto, že v soutěži se nehodnotila jenom cena půjčky, ale i další kritéria,“ komentuje ocenění ředitel Zaplo Finance Vít Růžička. „Kromě výše poplatků i případných sankcí porota přihlížela také k tomu, jestli poskytovatel půjčuje zodpovědně a jestli se zákazníky otevřeně komunikuje. A na to klade Zaplo už od svého vstupu na český trh velký důraz,“ vysvětluje Růžička.

Zaplo patří mezi zakladatele Asociace poskytovatelů nebankovních úvěrů (APNÚ), jejímiž členy jsou i poskytovatelé mikropůjček, které se umístily na druhém a třetím místě: Kouzelná půjčka a Via SMS. „Asociaci jsme zakládali proto, abychom přispěli ke kultivaci trhu s mikropůjčkami, na kterém působí i řada neseriózních firem. Jsem přesvědčený, že i zařazení mikropůjček do hodnocení Finparády přispěje k určité rehabilitaci tohoto produktu, jehož pověst poškozují především nekalé praktiky různých lichvářů,“ věří Růžička.

Mikropůjčky jsou krátkodobé nebankovní úvěry ve výši několika tisíc korun, které jsou populární především ve Skandinávii, Pobaltí, Kanadě a USA. Na českém trhu se jedná stále o relativně nový produkt, jehož smyslem je pokrýt krátkodobou finanční potřebu klienta bez nutnosti žádat o bankovní produkt.

Zdroje:
Inzerce