Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

Laciný, dvakrát placený platí u komínů dvojnásob

Laciný, dvakrát placený platí u komínů dvojnásob
zdroj: tisková zpráva

Naši předkové dobře věděli, že kvalita se vyplatí. Tento postoj se s rozvojem masové produkce téměř vytratil. Naštěstí se najde čím dál více lidí, kteří si opět za kvalitu rádi připlatí. Ostatně důraz na kvalitu není snobismus, ale moderní, ekologický a udržitelný postoj, který nás může zachránit.  Pokud totiž nezačneme masově dávat přednost solidním výrobkům před těmi zfušovanými, které zamořují naši planetu, těžko se vymaníme z ekologické krize, ve které se právě nacházíme.

Pokud nám je jedno, co jíme, zanášíme svoje vlastní tělo, pokud koupíme nejlevnější mixér, máme naději, že za pár let nerozmixujeme ani rozvařenou mrkev. Pokud při výběru komína sáhneme po nejlevnější variantě komínového průduchu, zbytečně hazardujeme s naším životem i majetkem. Ostatně požárů od komína je rok od roku více. Na vině je nejen zanedbávání péče o komínová tělesa, používání nekvalitního paliva, ale i instalace necertifikovaných komínových systémů. V poslední době se výrazně rozmohl trend nakupování z pohodlí domova a to i u takového zboží, jakými jsou komínová tělesa. Ale komín není rychloobrátkové zboží, které tento typ nakupování snese. Pokud se osobně obrátíte na prověřeného výrobce, nejen že vám poradí s výběrem vhodného tělesa, ale navíc vám může doporučit i spolehlivou realizační firmu, dodá kvalitní výrobek a nabídne veškeré garance.

Prověřte si, odkud váš nový komín pochází
Pokud někdo nabízí na své zboží 30letou záruku, měl by se prokázat dostatečnými zkušenostmi s danou problematikou. Na papíře se totiž slibuje vše lépe než v reálném světě. Pokud koupíte tzv. „no name“ produkt, mohlo by se stát, že se za pár let nikde záruky nedovoláte. Daná firma či ehop již totiž dávno nemusí existovat. U zboží, které by mělo vydržet po generace, se opravdu vyplatí jít k prověřeným výrobcům.

Komínový systém Schiedel Kingfire se instaluje do hrubé stavby, vcelku a pomocí jeřábu. Jeho součástí je kromě komínového průduchy Absolut i integrovaná krbová vložka. Komínový systém Schiedel Kingfire se instaluje do hrubé stavby, vcelku a pomocí jeřábu. Jeho součástí je kromě komínového průduchy Absolut i integrovaná krbová vložka. | zdroj: tisková zpráva

Jednou z mála společností, která se pyšní opravdu dlouhodobými zkušenostmi s vývojem a výrobou komínových těles u nás, je společnost Schiedel. Její historie sahá do Německa do konce 40. let minulého století. Na našem trhu pak působí 26. rokem. Kvalitní komínové systémy procházejí složitými procesy testování a certifikacemi. Velcí hráči na trhu investují nemalé peníze do zátěžových testů, které na trh posílají pouze prvotřídní produkty. Žádné pochybení není dovoleno. Ani při extrémních situacích, jakým je bouchnutí sazí, váš dům nebude ohrožen. Komínové vložky Schiedel tuto zátěž bez problémů vydrží na rozdíl od pochybných konstrukcí, které nemusí nápor tlakové vlny a působení teploty převyšující 1000 °C vydržet. Od komína vám tak může shořet celý dům.

Zdroje:
Inzerce