Dnes je čtvrtek 18. dubna 2024., Svátek má Valérie
Počasí dnes 8°C Dešťové přeháňky

Komu se nelení ve smlouvách, tomu se zelení v peněžence

Komu se nelení ve smlouvách, tomu se zelení v peněžence
zdroj: ThinkStock

Ani májové deštíky a bouřky už nezakryly skutečnost, že jaro k nám dorazilo se vším všudy. Rozkvetly šeříky, ptáci si cvrlikají ostošest a co vy? Také se vám v životě „zelení“? Pokud ne, existují nástroje, které vám s případnou jarní leností jednoduše pomohou.

Staré přísloví o tom, že se zelení tomu, komu se nelení, nepřestává platit ani dnes. Zároveň ale moderní doba přináší nápady, kterými svou lenost snadno porazíte. Třeba takové papírování: v šuplíku vám leží hromada dokumentů ke starým smlouvám, o kterých tušíte, že by šly zařídit líp. Ale donutit se k tomu šuplík otevřít a pustit se do počítání a zjišťování lepších podmínek? To vyžaduje buď nadlidskou vůli, nebo zázrak.

Právě takovým zázrakem je ale v případě trhu s energiemi internetový srovnávač. Pokud vás trápí nevýhodná smlouva na elektřinu či plyn, nebo si prostě chcete ověřit, jestli by se nedala zařídit smlouva výhodnější, stačí otevřít Srovnam.cz a během pár kliknutí budete mít jasno.

Srovnam.cz totiž nabízí přehledné srovnání nabídek pro vaši adresu, aniž byste museli zadávat cokoli složitějšího než PSČ a výši stávajících záloh, případně jen odhad spotřeby. Obratem se tak dozvíte všechny konkrétní nabídky dodavatelů, dostupných pro vaše odběrné místo, a kromě celkové ceny uvádí srovnávač také klíčové smluvní podmínky.

Běžně se totiž stává, že zdánlivě výhodná nabídka si vás zaváže různými mazanými kličkami a výsledkem je právě taková smlouva, která vás v šuplíku jenom straší a v peněžence pálí. Díky Srovnam.cz se vyhnete nepříjemným překvapením a zároveň pořád platí, že ušetříte: zkušenosti uživatelů ukazují, že změna dodavatele může přinést až tisícové úspory.

Jak vidno, někdy se může zelenit i lenochům!

Zdroje: