Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Klasnová chrání pejsky. Rituální masakr zvířat ale nekomentuje

Klasnová chrání pejsky. Rituální masakr zvířat ale nekomentuje
zdroj: tisková zpráva

Jak informovaly ParlamentníListy.cz, zákon na ochranu zvířat před týráním stanovuje přísná pravidla pro porážení zvířat, aby nebyla usmrcována za plného vědomí a netrpěla. Ze zákona však existuje výjimka, která povoluje brutální usmrcování zvířat například muslimům, kteří je mohou porážet za plného vědomí. Redakce se zajímala o to, zdali politici s takovýmto zákonem souhlasí.

Například místopředsedkyně Poslanecké sněmovny a Věcí veřejných Kateřina Klasnová vyráží do boje proti týrání zvířat a do začátku příštího roku chce prosadit přísnější zákony na ochranu především psů a koček, které konzumují někteří u nás žijící Asiaté. Klasnovou, která chce do zákona ukotvit vyšší sankce za týrání zvířat, však podřezávání zvířat ze strany muslimů patrně příliš netrápí.

Zelený Liška proti podřezávání za plného vědomí

S odkazem na špatný signál nevzala redakci mobil a odkázala na dotaz formou SMS. ParlamentníListy.cz se tedy novopečené ochránkyně zvířat dotázaly, zdali v zákoně navrhne zrušit výjimku na usmrcování zvířat za plného vědomí. Na to však neodpověděla.

Jednou z vlajkových lodí programu Strany zelených byla práva zvířat. Podle vyjádření svého předsedy Ondřeje Lišky se současnou praxí nesouhlasí. „Neschvalujeme takovou výjimku. Náboženské zvyky kterékoli duchovní tradice nemohou být v moderní společnosti ospravedlněním pro zbytečné utrpení zvířat," reagoval Liška.

Celý článek najdete na ParlamentniListy.cz