Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

Každý máme v okolí aspoň jednu Ivetu Bartošovou, káže Dělnická strana

Každý máme v okolí aspoň jednu Ivetu Bartošovou, káže Dělnická strana
Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Krajní pravice přispěchala se svým komentářem k smrti Ivety Bartošové. Dělnická strana vyplísnila bulvárním parazitům a hyenám, kteří se přiživují na tragédii zpěvačky dokonce i po jejím skonu. O bulvár jako takový ale DSSS nejde. V moralizujícím prohlášení se především dramaticky táže, v jaké společnosti to dnes vlastně žijeme.  

"Hyeny se stativy, kamerami a fotoaparáty byly na místě sebevražedného činu takřka Bleskem. Musí přece natočit a vyfotit lidské torzo, krev na kolejích apod. Diváci a čtenáři si to přece přejí, tvrdí donekonečna," uvádí se v textu DSSS.

Zodpovědnost za smrt Bartošové ovšem podle krajní pravice nenese bulvár, ale zpěvačka sama. Její smrt nám ale podle DSSS připomíná, že 'největším adeptem na cestě k sebevraždě je česká společnost'. 

"Její závislost na konzumu a bulváru - pavlačovém pomlouvání a následné likvidaci druhých - je bohužel pravdivá. Zaplňuje tak její bezobsažnou prázdnotu. Žádný cíl, žádná myšlenka, která by stmelila společnost. Život ze dne na den, jemuž jediný „smysl“ dává zaplacení úroků nenasytným bankám či v horším případě agresivním exekutorům," stojí dál v prohlášení.

DSSS na závěr připomíná, že 'každý máme ve svém okolí minimálně jednu Ivetu Bartošovou, nešťastnici Džambulku'. A prý jsme za to rádi:

"Pořád na tom nejsme tak špatně, jako je ona: ubohá, zničená, mrtvá. Dokud nepřijede vlak, můžeme vegetovat na kolejišti, jak dlouho chceme. Pro zpestření si pustíme Novu či otevřeme Blesk. Tak kdo bude další na řadě? Potřebujeme pohnojit!"

Zdroje: