Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes -2°C Slabý déšť

Putin by Obamu nechal utopit, myslí si Američané

Putin by Obamu nechal utopit, myslí si Američané
Ruský prezident Vladimir Putin | zdroj: Profimedia

Ruský prezident Vladimir Putin by tonoucího amerického kolegu Baracka Obamu nezachránil, věří více než polovina Američanů. Vyplývá to z průzkumu společnosti YouGov. Zato Obama by Putina z vody vytáhl a to ještě dřív, než by bylo pozdě. Aspoň to sám tvrdí. 

Celkem 51 procent Američanů nevěří v plaveckou velkorysost šéfa Kremlu. Překvapivý ovšem není počet skeptiků, ale naopak těch, kteří si myslí opak.  Až 25 procent dotázaných totiž předpokládá, že by ruský prezident Obamu přece jen zachránil.

Slovům šéfa Bílého domu, že by pro tonoucího Putina skočil, věří 53 procent účastníků ankety, a 29 procent o tom naopak pochybuje.

Sociologové se Američanů ptali i na to, komu by dali přednost jako osobnímu zachránci a závěry jsou neméně zajímavé. Zhruba polovina dotázaných (48 procent) by se sice chtěla ocitnout v náručí Obamy, celých 20 procent Američanů by ale dala přednost Putinovi.

O charitativním založení Američanů – nebo o jejich touze po tvrdé pěsti diktátu – svědčí reakce účastníků ankety na dotaz, zda by zachránili tonoucího Obamu nebo Putina. Většina (71 procent) by volila svého prezidenta, ovšem až 57 procent by se do vody vrhlo kvůli Putinovi.

Téma s tonoucím Putinem a zachráncem Obamou vymyslelo šestileté ruské dítě, které se šéfa Kremlu během televizní debaty zeptalo, zda si myslí, že by ho americký prezident zachránil, kdyby se topil. Putin odpověděl, že je Obama určitě slušný a statečný muž. Americký prezident o něco později potvrdil, že by pro Putina do vody skočil, protože plavat umí dobře. 

Zdroje: