Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Jen počkejte, na podzim uvidíte, hrozí Dufek. Pravice se odborářům směje

Jen počkejte, na podzim uvidíte, hrozí Dufek. Pravice se odborářům směje
zdroj: Mediafax

Asociace samostatných odborů hodlá přitvrdit. Podle svého předsedy Bohumíra Dufka chtějí odbory během prázdnin a po nich ověřovat podporu možné generální stávky u veřejnosti.

Českomoravská konfederace odborových svazů na 12. červenec v Praze na Palackého náměstí happening před budovu ministerstva zdravotnictví. Politici pravice a středu se odborářům vysmívají. Podle poslance Marka Bendy z ODS si odborářští bossové jen chtějí zpestřit program mezi jednotlivými golfovými turnaji.

Pochod k Poslanecké sněmovně

Dufek vládě vyčítá, že s odbory nekomunikuje a kašle na jejich připomínky k reformním zákonům. Proto vyzývá lidi, aby se po happeningu vydali na pochod k Poslanecké sněmovně. Že je akce plánována už v období dovolených, podle Dufka jejím dopadům na síle neubere.

„Je mimořádná schůze Parlamentu, čili pokud jde o cílení na politiky, zde je dopad jasný. A pokud jde o účast sympatizantů a našich příznivců... Tak já myslím, že republika se nikdy nevylidní, čili věřím, že prázdninová doba akci neovlivní," konstatoval odborář Dufek.

Celý článek naleznete na ParlamentniListy.cz.