Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 5°C Polojasno

Herec Matthew Perry zemřel po požití ketaminu, uvádí výsledky pitvy

Herec Matthew Perry zemřel po požití ketaminu, uvádí výsledky pitvy
Herec Matthew Perry | zdroj: Profimedia

Americký herec Matthew Perry zemřel letos v říjnu po požití anestetika ketamin. Informovala o tom agentura AP s odkazem na výsledky pitvy. Herce, známého zejména pro jeho roli v komediálním seriálu Přátelé, našli jeho asistentskou přivolaní záchranáři bez známek života letos 29. října v jeho domě v oblasti Los Angeles.

Soudní lékaři v Los Angeles v pitevní zprávě potvrdili dřívější spekulace médií, že se Perry utopil v bazénu a k jeho úmrtí přispělo i onemocnění tepen a užívání dalších léků. Šlo podle nich ale o druhotné příčiny.

Herec v posledních letech otevřeně mluvil o svých dlouhodobých problémech se závislostí, podle pitevní zprávy ale byl „údajně už 19 měsíců čistý“. Podstupoval terapii ketaminem, aby se vypořádal s depresemi a úzkostmi a poslední léčbu prodělal necelé dva týdny před smrtí, uvedl koroner. Perryho asistentka vyšetřovatelům sdělila, že herec nebyl nemocný a nejevil známky požití alkoholu nebo drog.

Perry si získal srdce diváků po celém světě jako představitel sarkastického a zároveň nejistého Chandlera Binga, kterého v deseti sériích Přátel ztvárnil ve všech více než 230 epizodách. Seriál z let 1994 až 2004 z něj udělal jednu z nejvýraznějších postav Hollywoodu po boku kolegů z Přátel a zároveň kamarádů ve skutečném životě - Jennifer Anistonové, Courteney Coxové, Lisy Kudrowové, Matta LeBlanca a Davida Schwimmera.

Zdroje: