Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Dlouho odkládaná kampaň ODS začíná

Dlouho odkládaná kampaň ODS začíná
zdroj: tisková zpráva

Občanská demokratická strana během středy zahájí už dlouho avizovanou kampaň. Zatím představí svůj plán, jak zajistit pracovní místa.

V dalších týdnech pak postupně od ODS uvidíme a poznáme její nejhlavnější stranická "řešení" pro českou utápějící se ekonomiku. ODS chce kampaň vést ve čtyřech bodech: nezaměstnanost, návrhy pro spravedlivý sociální systém, podnikání a pro boj se zadlužením.

Podle předsedy ODS Mirka Topolánka nepůjde od ODS o populistické sliby, ale konkrétní návrhy pro jednotlivá témata. Volební internetovou stránku chce strana spustit začátkem dubna a kompletní volební program přestaví v polovině příštího měsíce. Tehdy také odstartuje ostrou fázi volební kampaně.

„Horká kampaň bude odstartována velkým představením programu. Předpokládáme, že to bude přenášeno televizí, takže bude to něco jakoby volební show" uvedl k tomu Ivan Langer v rozhovoru pro deník Právo.

Sociální demokraté svou předvolební nabídku představili v sobotu na velké konferenci v Teplicích. ODS je zatím ve srovnání s ČSSD v kampani mnohem méně viditelná. Vedení strany ale tvrdí, že takové načasování je záměrné a navíc prý nemají peníze.

www.parlamentnilisty.cz