Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Tlustý opouští politiku. Ale za čtyři roky se možná vrátí

Tlustý opouští politiku. Ale za čtyři roky se možná vrátí
zdroj: tisková zpráva

Poslanec Vlastimil Tlustý se stáhl z politiky. Chce se věnovat vědě či analytice IT technologií.

Vlastimil Tlustý se po osmnácti letech nepřetržitého působení v Poslanecké sněmovně nechce už pokusit o další zdolávání poslaneckých lavic. Na kandidátce květnových voleb ho tak již nenajdeme.

„V žádném případě v nadcházejících parlamentních volbách kandidovat nebudu za žádnou politickou stranu. Všechny nabídky, které jsem měl, jsem už na podzim odmítl s tím, že teď si dám v politickém působení time-out. To může, i nemusí znamenat návrat," uvedl Tlustý pro Rádio Česko.

„Nechci převlékat dres, pokusil jsem se pomoci v boji s Lisabonskou smlouvou, bohužel neúspěšně, to ale bylo autentické, protože to měla v programu i ODS a pak ideje opustila. Proto jsem kandidoval za Libertas. Nechci ale obhajovat jiný program a jiné ideje, než které jsem dvacet let prosazoval," řekl Tlustý s tím, že nabídek měl několik, ale všechny odmítl.

Více:
Tlustý: Novináři pohřbili vyšetřování korupce v kauze pandurů
Česká ekonomika se rychle blíží k ledovci, varuje Tlustý

Nyní se prý má k čemu vrátit. „Patnáct let jsem byl vědeckým pracovníkem a analytikem v oboru informačních technologií. V politice se nepotřebuji udržet za každou cenu. Považoval bych to za nedůstojné a tak se o to ani nepokouším," podotkl dále.

Ekonomická sféra ho prý neláká. „Původní profesí jsem analytik, a ne ekonom, tomu odpovídá i mé vzdělání a chci se držet přísloví ševče, drž se svého kopyta," dodal.

Minimálně na další čtyři roky si někdejší výrazný představitel ODS, předseda vlivného rozpočtového výboru a krátce i ministr financí „bere time-out". Pak se prý uvidí.

Vlastimil Tlustý původně vystudoval zemědělskou fakultu, před zahájením poslanecké kariéry pracoval jako výzkumný pracovník ve Výzkumném ústavu zemědělské techniky.

www.parlamentnilisty.cz