Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Čínská zoo zastřelila tygra, který zabil ošetřovatele

Čínská zoo zastřelila tygra, který zabil ošetřovatele
Zoo zastřelila tygra, který při útěku zabil ošetřovatele (ilustrační snímek) | zdroj: ThinkStock

V čínské zoologické zahradě Taian na Mountain Park Tiger ve východní provincii Shandong v neděli zastřelili policisté tygra, který utekl z výběhu poté, co napadl ošetřovatele. Pracovník zoo na svá zranění zemřel, uvedla britská stanice BBC.

Pětašedesátiletého ošetřovatele tygr pokousal na krku a na ramenou a po útěku z klece trvalo policii hodinu, než se jí ho podařilo dopadnout. Místo toho, aby se ho snažila odchytit, lva zastřelila. Podle policejní mluvčí to bylo proto, aby "byla zajištěna bezpečnost návštěvníků".

Těch však v osm ráno místního času příliš v areálu zahrady nebylo a všechny se, stejně jako zaměstnance, podařilo rychle evakuovat. Park se pak pro veřejnost opět otevřel v odpoledních hodinách.

Policejní zásah a usmrcení zvířete vyvolalo na čínském internetu vášnivou diskusi o tom, zda byl zákrok přiměřený a zda bylo zvíře skutečně tak nebezpečné. Zároveň se v místních médiích objevily zprávy o tom, že Taian na Mountain Park Tiger je v havarijním stavu a podle serveru Iqilu.com jsou dokonce některé klece "rezavé a shnilé, což představuje bezpečnostní riziko".

Zdroje:
BBC