Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Britská policie podezírala muže z terorismu. Jen si točil selfie

Britská policie podezírala muže z terorismu. Jen si točil selfie
Muž si chtěl jen natočit selfie, policii byl ale podezřelý (ilustrační snímek) | zdroj: ThinkStock

Turistu z Kuvajtu zadržela policie v britském Brightonu poté, co si před obchodním centrem natáčel videoselfie. Podezírala ho z přípravy na teroristický čin, píše britský list The Independent.

Osmatřicetiletý Nasser Al-Ansari se údajně jen natáčel na mobilní telefon. Policii byl ale podezřelý, proto ho na tři hodiny zadržela a vyslýchala. "Řekl jsem jim, že jsem připravený stoprocentně spolupracovat a půjdu, kam budou chtít. Že chci jen domů," popsal Al-Ansari. 

Šéf policie v Brightonu Paul Betts deníku Daily Mail turistovo zadržení na základě zákona o terorismu potvrdil. Byl podle něj propuštěn hned poté, co policie shledala, že muž nepředstavuje žádnou hrozbu. Nicméně jeho telefon stále zkoumá a zjišťuje, zda nebyl použit ke spáchání trestného činu. "Pokud nebude důvod, co nejdříve ho jeho majiteli vrátíme," uvedl Betts.

Velká Británie výrazně zvýšila bezpečnostní opatření po teroristickém útoku v Tunisku, během něhož zahynulo 30 jejích občanů. Navíc posílila policejní hlídky i v souvislosti s Wimbledonem.

Zdroje: