Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 2°C Slabý déšť

5 tipů, jak si správně vybrat a rychle sjednat půjčku

5 tipů, jak si správně vybrat a rychle sjednat půjčku
zdroj: tisková zpráva

Možná se dostanete do situace, kdy si budete muset vybrat půjčku. Nebo aktuálně řešíte, jak to celé zvládnout co nejlépe a nejrychleji. Pro obě možnosti se hodí tento článek, kde poradíme s výběrem vhodného úvěru a přidáme tip na online půjčku s rychlým sjednáním přes internet.

Důkladným výpočtem ušetříte

Projít si skoro všechny nabídky na půjčky od bankovních i nebankovních poskytovatelů může zabrat trochu času. Když si ale dáte tu práci a pečlivě porovnáte to, kolik za který úvěr ve výsledku zaplatíte, můžete ve výsledku ušetřit klidně i několik tisíc korun. Zpravidla platí, že čím větší částku si půjčujete, tím je důležitější dobře zvolit finanční produkt, ať nezaplatíte hodně peněz navíc. Do výpočtů se klidně pusťte sami, nebo vyzkoušejte některý srovnávací portál, kde uvidíte nabídky srovnané podle vybraných parametrů.

Pečlivě si prověřte podmínky

Lákavě nízké úrokové sazby vypadají velmi dobře, ale mohou být vyváženy přítomností nejrůznějších poplatků. To, zda za půjčku zaplatíte kromě úroků ještě něco navíc, by mělo být uvedeno v podmínkách. Z toho důvodu je dobré ještě před odesláním žádosti o půjčku prostudovat parametry zvoleného finančního produktu a ujistit se, že nebudete muset nakonec zaplatit více.

Rychlé sjednání přes internet

Pokud se vám povedlo najít vhodnou on-line půjčku, stačí jen odeslat žádost. U některých je celý proces výrazně zjednodušen, protože jde o rychlé online půjčky, kde všechno potřebné vyřídíte během několika kliknutí z pohodlí domova. Taková je například i on-line půjčka od Cool Credit, kde si tímto způsobem půjčíte až 20 000 korun. Po úspěšném schválení půjčky jsou peníze hned odeslány a na účet dorazí podle rychlosti vaší banky.

Spočítejte si, kolik peněz potřebujete

Je sice dobré vzít si půjčku, kde počítáte i s určitou rezervou, ale na druhou stranu je někdy lepší půjčit si takový finanční obnos, který opravdu využijete pro pokrytí potřebných nákladů či k nákupu daných věcí. Čím více si totiž půjčíte, tím více přeplatíte, což je také dobré brát v úvahu.

Zvládnete vše bez problémů splácet?

Řada lidí se unáhleným půjčováním dostává do dluhové pasti. Děje se to hlavně v situacích, kdy je splácení jedné půjčky řešeno dalším půjčováním. Takto to v dlouhodobém horizontu opravdu fungovat nemůže, takže ještě před odesláním žádosti si zkontrolujte, že vše zvládnete v uvedených termínech splatit. Platí to hlavně v případě, kdy už máte záznam v některém z registru dlužníků, protože u vybraných společností, které tyto seznamy neprověřují, stále můžete čerpat úvěry a záleží pouze na vaší zodpovědnosti. Předvídáním a rozumným půjčováním se vyhnete dalším nepříjemným problémům, které mohou vyústit až v exekuci či insolvenci.

Zdroje:
Inzerce