Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 8°C Slabý déšť

5 nápadů, jak zmodernizovat obývací pokoj bez rekonstrukce

5 nápadů, jak zmodernizovat obývací pokoj bez rekonstrukce
zdroj: Unsplash

Jaro je za dveřmi a vy máte pocit, že váš obývací pokoj volá po změně, ale nechce se vám pouštět do nákladné rekonstrukce? Inspirujte se našimi jednoduchými tipy a proměňte obývací pokoj k nepoznání během pár dnů. Bez bourání a řemeslníků. 

Začněte od podlahy
Oprýskaná a vrzající podlaha umí znepříjemnit každý krok. Jenže její renovace se neobejde bez broušení, natírání a samozřejmě nemalých nákladů. PVC podlahy jsou oproti tomu snadnou cestou, jak podlahu zrekonstruovat a vyhnout se větším stavebním úpravám. Její montáž je poměrně snadná a s trochou šikovnosti jí zvládnete svépomocí. Moderní PVC podlahy se velmi snadno udržují a jsou odolné vůči mechanickému poškození. Pro obývací pokoje, ve kterých se prohání děti nebo domácí mazlíčci, jsou tak ideální volbou. A v neposlední řadě vypadají skvěle. Vybírat můžete z věrných imitací dřeva, klasické dlažby nebo také netradičních vzorů podlahy.

Dejte stěnám nový kabát
Zdají se vám vaše zdi zašlé nebo zkrátka hledáte nenákladnou změnu? Perfektní způsob, jak oživit stěny a dodat místnosti zcela jinou podobu, jsou samolepící tapety. Dávno už jsou pryč doby, kdy tapetování byla záležitost na celý den. Moderní tapety vás zaujmou nejen svým atraktivním designem, ale také jednoduchou aplikací a velmi snadnou údržbou. Jsou také skvělým řešením pro ty, kdo žijí v pronájmu. Jejich odstranění je totiž stejně snadné jako nalepení a na stěně po nich nezůstanou nevzhledné mapy.

Nápadité textilie
Závěsy, koberce, přehozy nebo polštáře. Jakékoliv textilie místnost oživí, zútulní a přidají ji na osobitosti. Vyšperkujte sedačku polštářky s neokoukaným motivem, vkusnými třásněmi nebo zajímavými detaily. Vedle nešlápnete ani s novými závěsy, které můžete sladit se zbytkem obývacího pokoje. Anebo sáhněte výrazném odstínu a vytvořte tak zajímavý barevný kontrast. Velké divy ale umí i kusové koberce. Vedle estetického dojmu jsou i velice praktickým doplňkem, který podlahu chrání, částečně tlumí hluk a zároveň jsou příjemné na dotek.

Vybírejte stylové doplňky
Mnohdy i zdánlivé maličkosti dodají místnosti nezaměnitelnou atmosféru. Ať už jsou to nové úchytky na starém nábytku, stylové lucerny nebo designový lustr, který se stane hlavní ozdobou obývacího pokoje. Chcete-li interiéru dodat jednotný styl, vsaďte na pár správně vybraných doplňků. Ať už dáváte přednost interiérovému minimalismu, skandinávskému designu nebo nádechu retro, na FAVI.cz díky praktickému vyhledávání pomocí barev, stylů nebo materiálů vyberete nové kousky do bytu jednoduše a doslova na pár kliknutí.

Osobité maličkosti interiéru sluší
Drobnosti, které pro vás mají zvláštní význam, jsou to, co dělá domov domovem. Nebojte se proto interiér ozvláštnit starými obrazy, velkoformátovými fotografiemi z rodinné dovolené nebo starožitnou lampou po babičce. Každý doplněk se špetkou osobitosti dodá obývacímu pokoji punc originality a jedinečného stylu.

Zdroje:
Inzerce