Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

5 bláznivých diet: Litry džusu a návrat do dětských let

5 bláznivých diet: Litry džusu a návrat do dětských let
Při hubnutí je důležité základní pravidlo, strava má být vyvážená energeticky i svým složením | zdroj: ThinkStock

Patříte k lidem, kteří před dovolenou hubnou po výživné zimě do plavek? A berete to přes diety? Touha po štíhlé postavě je někdy tak silná, že nám to občas úplně ujede a vrháme se do lecjakých experimentů. A tak jsme pro vás připravili výběr těch nejpodivnějších dietních receptů. 

Grapefruitová nálož

Tato dieta spočívá v tom, že před každým jídlem sníte kus grepu. Výsledek? Již velmi brzy zřejmě začnete nenávidět nejen grepy, ale i jídlo, ke kterému se váže - tedy každé. Sice se pak asi hubne jedna radost, ovšem jojo efekt musí stát za to.

 

Kašičková dieta

V originále 'Baby Food Diet', jejíž vyznavačkou je třeba Lady Gaga. Dvě ze tří jídel, které pozřete, musí být tekuté či kašovité konzistence, ideálně by to mělo být rozmixované ovoce a zelenina. S posledním jmenovaným můžete "zhřešit" nízkokalorickou, ovšem pozor PEVNOU stravou. Tato dieta se drží zhruba 14 dnů.

Džusový teror

Džus, džus a zase džus. Co dodat? Snad jen to, že po třech dnech už je asi člověku jedno, zda si odšťavnil grep, pomeranč nebo nějakou opravdovou exotiku. Krom toho asi hrozí i slabost nebo bolest hlavy. Tato dieta pravděpodobně těží z reklamních záběrů sklenice čerstvého džusu nabitého vitamíny a rodinné pohody, kterou vám ale džusová dieta nejspíš zlikviduje.

Na jedno brdo

Další perličkou je monodieta. Na pondělek naplánujete banánový den, v úterý jahodový, ve středu jogurtový a ke konci týdne spořádáte kilo kysaného zelí. Během jediného dne, samozřejmě. Občas jsou povolené ústupky ve formě kombinace dvou (!) potravin. Ale stejně žádná pecka.

Parťačka zelňačka

A když jsme u toho zelí…nízkokalorická zelná polévka sedm dnů v kuse? Proč ne? Skvělý způsob, jak na dlouhá léta zanevřít na zelňáky, segedín, přílohové zelí a vůbec všechno zelné. Uf.

Zdroje:
Vlastní