Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 15°C Polojasno

Teodorka se léčí se vzácným typem sarkomu ledviny i přesto pomáhá druhým

Teodorka se léčí se vzácným typem sarkomu ledviny i přesto pomáhá druhým
zdroj: tisková zpráva

Paní Jitka z Tábora žije sama se svými dcerami – pětiletou Teodorkou a devátectiletou Martinou. Na konci minulého roku začala Teuška o něco méně jíst, paní Jitka ji vzala pro jistotu k lékaři. Po sérii vyšetření a následném ultrazvuku jim lékaři bohužel sdělili, že má Teuška vzácný typ sarkomu ledviny. V pražské Fakultní nemocnici Motol malá pacientka podstoupila náročnou operaci, po které následovala chemoterapie.

„Otočil se nám svět o 100 %. Ze začátku jsme byly s Teuškou téměř pět měsíců v nemocnici, pustili nás jen dvakrát na pár dnů. Starší dcera se musela o sebe sama postarat. Odloučení bylo pro všechny tři těžké,“ vzpomíná paní Jitka. Vlivem léčby má malá pacientka oslabenou imunitu, musí dodržovat přísné hygienické podmínky. Součástí je také nízkobakteriální strava, veškeré potraviny musí být vakuované, nesmí se znovu ohřívat a je nutné je ideálně hned po otevření spotřebovat. Ovoce a zelenina se musí před použitím oloupat. Pro Teušku může být rizikový i větší kolektiv z důvodu možné nákazy běžnou virózou.

Finanční situace rodiny byla od začátku léčby komplikovaná, paní Jitka končila rodičovskou dovolenou a do nového zaměstnání nestihla nastoupit. V nemocnici ji byla nabídnuta finanční pomoc nadace DOBRÝ ANDĚL.

Teodorka s maminkou a sestrou

„29. ledna jsme zažádali o finanční příspěvky, první nám dorazil o 4 dny později. Ta rychlost byla neuvěřitelná. Z příspěvků hradíme nejen výdaje spojené s léčbou, ale, vzhledem k tomu, že nemohu nastoupit do zaměstnání, také běžný chod domácnosti. S Teuškou nelze nic naplánovat, nikdy nevíme, jak na léčbu zareaguje. V případě, že třeba dostane horečku, ihned jedeme do pražské nemocnice. Její léčba zatím zdaleka nekončí, máme toho ještě mnoho před sebou. Jsme vděčni, že při nás stojí Dobří andělé,“ vypráví paní Jitka.

Teodorku můžete aktuálně vidět v nové reklamní kampani nadace DOBRÝ ANDĚL na plakátech po celé České republice.

Tiskova inzerce_Dobry andel s Teodorkou

Každý měsíc Dobří andělé finančně podpoří více než 2 400 rodin z České republiky

Nadace DOBRÝ ANDĚL pomáhá rodinám s dětmi, kde rodič nebo dítě má onkologické onemocnění nebo jinou vážnou nemoc. Cílem je pravidelná finanční pomoc, která pomůže zvládnout rodině situaci snadněji. Vážnou diagnózu často doprovází ztráta či přerušení zaměstnání jednoho z rodičů. Máte chuť zapojit se také? Dobrým andělem se můžete stát na www.dobryandel.cz. Nadace DOBRÝ ANDĚL odevzdá Vaše příspěvky do posledního haléře rodinám s dětmi, protože její provoz je financován ze soukromých prostředků zakladatelů a dalších filantropů.

Zdroje: