Dnes je neděle 19. května 2024., Svátek má Ivo
Počasí dnes 12°C Slabý déšť

Poslanec Véček šokoval čtenáře: Naše rodina vyžila s 12 tisíci

Poslanec Véček šokoval čtenáře: Naše rodina vyžila s 12 tisíci
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

V rámci ParlamentníchListů.cz dochází k interaktivitě mezi čtenáři, kteří mohou pokládat své dotazy a politiky, kteří na ně odpovídají. Jedno velmi ožehavé téma vzniklo po otázce, zdali by poslanec Vysloužil z Věcí veřejných dokázal vyžít s podprůměrným platem 12 tisíc korun.

"Šokovalo mne, že ten pan poslanec odpověděl, nečekal bych od někoho tak mladého tuto zkušenost. Abyste věděli, je mi osmapadesát let a vím, jaké to, když člověk žije od výplaty k výplatě!" řekl redakci Vratislav Prokop z Nového Jičína. Právě on na ParlamentníchListech.cz položil otázku na mladého zástupce Véček.

"Pane poslanče, jste mladý a určitě plánujete, nebo již máte rodinu, jak ale mají vyžít lidi s platem 12 tisíc korun, když neberou tolik co poslanci?" zjišťoval Vratislav Prokop. Odpověď poslance? "Vážený pane Prokope, zcela chápu Váš dotaz. Sám pocházím z Olomouckého kraje, kde jsou jedny z nejnižších platů v celé České republice. Přesně se stejnou částkou musela naše pětičlenná rodina vystačit. Nebylo to lehké, ale díky sociálnímu systému, který v ČR je, jsem mohl vystudovat a nikdy jsem nestrádal."

Celý článek na ParlamentniListy.cz