Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Zmateného studenta dovezly k maturitě policejní houkačky

Zmateného studenta dovezly k maturitě policejní houkačky
Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Kdo nikdy zabraný do čtení nepřejel stanici, ať první hodí kamenem. Pařížskému studentovi se to ale podařilo v ten nejnevhodnější den. Když zvedl hlavu od opakování učiva, zjistilil, že je od místa své maturitní zkoušky 200 kilometrů daleko. Měl ale štěstí...

Mladý muž měl zkoušku skládat 29. června v Remeši. Zabrán do poznámek přejel a vystoupil až v Nancy. Propadl panice a obrátil se na železnici. Ačkoli problém nezpůsobily, zaplatily mu dráhy 450 eur (11 500 korun), aby se stihl vrátit v taxi. Od Remeše ho v té chvíli dělilo 200 kilometrů.

A spěchající Pařížan měl štěstí. Nejprve narazil na nancyského taxikáře Boudrisse Ben Abbu. „Rozhodl jsem se vzít to přes Bar-le-Duc. Věděl jsem, že riskuji, protože je tam omezení na 80 kilometrů v hodině,“ řekl řidič a přiznal, že rychlost překročil. „Na předpisy jsem úplně zapomněl stejně jako na to, že ohrožuji sám sebe i ostatní. Ten kluk byl pro mě v té chvíli jako můj syn, byl jsem jeho rodina,“ řekl Abba.

V departmentu Marne si ho všimli policisté a přinutili ho zastavit. Když zjistili, oč jde, vzali si studenta na starost sami. A za chvíli Abbovi zavolali, že to mladý muž stihl a skládá zkoušku v Remeši.

A jak dopadl, to by se Abba rád dověděl. Školy začnou maturitní výsledky zveřejňovat 6. července.

Zdroje:
ČTK, France Blue