Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Zlo v rozpálené džungli velkoměsta: nejhorší letní pekla

Zlo v rozpálené džungli velkoměsta: nejhorší letní pekla
Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Léto je super, když ho trávíte u vody s oroseným drinkem v ruce a se vším potřebným kolem sebe. Zato rozpálená džungle velkoměsta je totální peklo. Z městské hromadné dopravy se ve vedrech stává zoo, pivo se najednou proměňuje v nebezpečný hazard a na plovárnách člověk riskuje duševní zdraví. 

MHD koncentrák

Každoroční evergreen. Brutální střety smraďochů a utlačovaných. O dlouhých, potem prosycených chvílích v MHD, na eskalátorech a ve frontách na cokoliv by se daly psát romány. Odér linoucí se z propocených podpaží a umělých trik praští do nosu jako pěst nabušeného boxera.

puch v MHD Ilustrační foto | zdroj: Profimedia

Rozteklá zmrzlina

Zmrzlina je fajn osvěžení do chvíle, než zjistíte, že teče. Potvora. Ať už je na vině kornout, nebo pomalé ujídání, rozjímání nad tím, zda ji rychle sníst, zachránit se kapesníkem, nebo vše rovnou vyhodit, má zpravidla za následek pokydané oblečení. A stejně si dáte znovu. Ovšem úplně nejhorší je, když na vás skončí cizí zmrzlina.

rozteklá zmrzlina Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Hrůzné modely

Nevkus vládne v Česku v jakékoli roční době, ale létě je přece jen vidět o něco víc. Takový růžovo-bílý hybrid kozaček a gumovek s otevřenou špičkou k letním šatům může člověku citlivému na estetiku způsobit tělesnou a duševní újmu. A to nemluvíme o špecích, které někteří jedinci mají potřebu ukazovat ostatním.

módní peklo Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Spálený zadek

Vedro jednoho vyčerpá. Koupíte si něco k snědku – třeba tu zpropadenou zmrzlinu – a plácnete sebou o lavičku. Následuje okamžité zaúpění. Načež vám to dojte. To dává přece smysl, že je lavička, na kterou celý den praží, je rozpálená jako pánev pána horoucích pekel. A přestože jste poučení, příště uděláte zase totéž.

spálený zadek Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Antarktida mezi regály

Zchladit se je fajn, ale čeho je moc, toho je příliš. Nákupy v supermarketech, kde je teplota oproti venkovní minimálně o deset stupňů nižší, jsou proto ve vedrech čirým utrpením. A co teprve, když v takovém obchoďáku musíte pracovat?

supermarket Ilustrační snímek | zdroj: ThinkStock

Pivo, pivo!

Ten, kdo aspoň trochu holduje zlatavému moku, ví, že pivo v parném létě bodne. Ovšem občas do zad nebo do nosu, podle toho, jakou máte techniku boje s gravitací. První půllitr je pryč hned, další prakticky též, další chutná výborně, a najednou nevíte nic. Tma.

opilý muž na zemi Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Peklo na bazénu

Přežili jste den a jdete si odpočinout na plovárnu. A tam pekelná jízda pokračuje! S tím, že ve vedrech má podobný nápad víc lidí, jste počítali. Jenže koncentrace křičících dětí, halekajících rodičů a nechutných seladonů je taková, že si další den raději hodíte obklad na hlavu. A o víkendu naplánujete cestu z města, abyste zjistili, že na přehradách a u rybníků to mnohdy vypadá podobně.

dav, plovárna Ilustrační snímek | zdroj: Profimedia

Zdroje:
Vlastní